Η Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη ανεβαίνει στην Premier League μετά από 23 χρόνια
Με την επικράτησή της έναντι στη Χάντερσφιλντ, η Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη ανεβαίνει στην Premier League μετά από 23 χρόνια.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ κατάφερε να κέρδισε τη Χάντερσφιλντ στον τελικό των μπαράζ ανόδου στο Γουέμπλεϊ και πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη. Αυτή της ανόδου της στην Premier League.

Η αγγλική ομάδα, υπό την καθοδήγηση του προέδρου της, Βαγγέλη Μαρινάκη, κατάφερε να επανέλθει στην μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος μετά από 23 χρόνια. Η ιστορική αγγλική ομάδα, που είναι κάτοχος δύο Κυπέλλων Πρωταθλητριών (1979, 1980), κατάφερε να ανέβει στην Premier League κυριαρχώντας απέναντι στη Χάντερσφιλντ.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ είχε την κατοχή της μπάλας από το πρώτο λεπτό και όσο περνούσε η ώρα, η πίεση της στην Χάντερσφιλντ όλο και αυξανόταν. Λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, οι «κόκκινοι» πήραν προβάδισμα στο σκορ με το αυτογκόλ του Κόλγουιλ στο 43’ από χαμηλή σέντρα του Γκάρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Χάντερσφιλντ προσπάθησε να πιέσει στο ξεκίνημα την Φόρεστ, όμως η άμυνα της ομάδας του Στίβεν Κούπερ, ήταν αποτελεσματική και δεν επέτρεψε στους «μπλε» να απειλήσουν την εστία του Σαμπά. Έτσι, το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Μος, βρήκε τους χιλιάδες φίλους της Νότιγχαμ που κατέκλυσαν το Wembley να πανηγυρίζουν έξαλλα την επιστροφή τους στην Premier League για πρώτη φορά μετά το 1999, στο ιδανικό φινάλε μίας ονειρεμένης χρονιάς για τη Φόρεστ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Χάντερσφιλντ: Nίκολς, Λις, Σαρ (57′ Ράσελ), Κόλγουιλ, Πίπα, Χογκ, Ο’ Μπράιαν, Τόφολο, Σινάνι, Γουόρντ (67′ Ρόουντς), Τόμας

Νότιγχαμ Φόρεστ: Σαμπά (89′ Χόρβαθ), Ουόραλ, Κουκ, ΜακΚένα, Σπενς, Γέιτς, Γκάρνερ, Κόλμπακ, Τζικερνάγκελ (75′ Λόου), Τζόνσον, Ντέιβις (66′ Σάριτζ)

Μετά το τέλος του αγώνα και της επικράτησης της Νότιγχαμ Φόρεστ επί της Χάντερσφιλντ με 1-0, η Premier League έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη για την επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία έπειτα από 23 χρόνια. Στο μήνυμα που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της Premier League στα social media αναγράφεται:

«Συγχαρητήρια στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Πήρε την άνοδο στην Premier League μετά τη νίκη στα play off απέναντι στη Χάντερσφιλντ»

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;