Πειραιάς: Ποινή ενός έτους φυλάκισης με τριετή αναστολή στη μητέρα της 5χρονης που έπεσε στο λιμάνι
Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού θα εκτίσει την ποινή της η μητέρα του κοριτσιού που βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Τιμωρήθηκε με φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή η μητέρα της 5χρονης, που έπεσε χθες Τετάρτη στη θάλασσα στον Πειραιά και λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της.

Η 37χρονη μητέρα του κοριτσιού είχε συλληφθεί και κρατείτο για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Σήμερα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Η γυναίκα θα εκτίσει μειωμένη ποινή.

Όπως έγινε γνωστό, μπροστά σε ένα σοκαριστικό θέαμα βρέθηκε ο πλοίαρχος του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Άγιος Νεκτάριος» χθες το μεσημέρι.

Ενώ το πλοίο του έπλεε μέσα στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά – είχε ξεκινήσει το τακτικό του δρομολόγιο με προορισμό την Αίγινα – ο πλοίαρχος εντόπισε μέσα στη θάλασσα ένα ανήλικο κοριτσάκι χωρίς τις αισθήσεις του.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι Λιμενικοί οι οποίοι εντόπισαν και ανέσυραν το κοριτσάκι – ηλικίας 5 ετών όπως αποδείχτηκε – και της πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες.

«Έβλεπα τα χεράκια του παιδιού μέσα στο νερό. Τα χεράκια του! Και μετά το είδα να βουλιάζει».

Συγκλονίζει ο καπετάνιος του επιβατικού – οχημαγωγού «Άγιος Νεκτάριος» όταν περιγράφει πως αντέδρασε και τι έκανε όταν είδε ένα 5χρονο κοριτσάκι να πέφτει στη θάλασσα και να επιπλέει μέσα στο λιμάνι του Πειραιά

Ο πλοίαρχος Απόστολος Λαζαρίδης ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει από το σοκ που υπέστη χθες στις 4 και 10 το απόγευμα .

«Ήμουν στη γέφυρα του πλοίου, έτοιμος να αναχωρήσω για το τακτικό δρομολόγιο μας προς την Αίγινα όταν είδα το παιδάκι» ανέφερε στην ΕΡΤ.

«Ημουν έτοιμος να βουτήξω στη θάλασσα για να σώσω το παιδί, είχα πάρει και το σωσίβιο, όταν στο μεταξύ είχαν φτάσει οι λιμενικοί που είχα ειδοποιήσει.

Ενημέρωσα το λιμεναρχείο Αργοσαρωνικού και Πειραιά για να μην κάνει καμία κίνηση να έρθει κάποιο βαπόρι.

Βούτηξαν, την εβγαλαν χωρίς τις αισθήσεις της και μετά από την παροχή καρδιοαναπνευστικςή αναζωογόνησης (CARPA) επί 7 λεπτά κατάφεραν να την επαναφέρουν» αναφέρει ο κ. Λαζαρίδης .

Το παιδί διέφυγε της προσοχής της μητέρας του για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής, γλίστρησε στον προβλήτα και έπεσε στο νερό.

«Ήταν μόνη της στην προβλήτα»

«Η 5χρονη ήταν μόνη της στον προβλήτα και νομίζω ότι γλίστρησε την ώρα που πλησίασε στο νερό. Ήταν μόνο του εκείνη τη στιγμή, δεν είδα κάποιον άλλον. Μετά, ήρθε από μακριά η μητέρα του. Την είδα που φώναζε και ούρλιαζε», τονίζει ο κ. Λαζαρίδης.

«Εγώ δεν πίστευα ότι ζούσε και ότι θα τα καταφέρει. Ξέρω μόνο πως την ώρα που βούτηξε ήταν μόνο του και δεν μπορούσε να κολυμπήσει», προσθέτει ο ίδιος.

Θα πάρει εξιτήριο σήμερα

Στη συνέχεια το κορίτσι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» όπου και παρέμεινε για προληπτικούς λόγους. Εντός της ημέρας αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Το χρονικό

«Μάχη» για τη ζωή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων δίνει το 5χρονο κοριτσάκι το οποίο χθες το μεσημέρι εντοπίστηκε αναίσθητο μέσα στη θάλασσα στην Πύλη Ε8 του λιμανιού του Πειραιά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το παιδί διέφυγε της προσοχής της μητέρας του και για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής, γλίστρησε στον προβλήτα και έπεσε στο νερό.

Ο πλοίαρχος ειδοποίησε το Λιμενικό, δυνάμεις του οποίου εντόπισαν το παιδάκι και το προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες πριν το μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη η 37χρονη μητέρα της μικρής για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;