Η Νέα Υόρκη αποχαιρετά το τελευταίο καρτοτηλέφωνο της πόλης
Η Νέα Υόρκη αφαιρεί και το τελευταίο καρτοτηλέφωνο που είχε παραμείνει στην πόλη.

Στη σημερινή εποχή, τα καρτοτηλέφωνα φαίνεται να είναι απολιθώματα μίας άλλης εποχής. Τότε, που τα smartphone και τα κινητά δεν είχαν μπει στην καθημερινότητά μας και λίγοι ήταν αυτοί που είχαν ένα στην κατοχή τους. Αυτό έρχεται να δηλώσει και ο επίσημος «αποχαιρετισμός» του τελευταίου καρτοτηλεφώνου στη Νέα Υόρκη.

Το τελευταίο δημόσιο καρτοτηλέφωνο αφαιρέθηκε με γερανό από το κέντρο του Μανχάταν τη Δευτέρα. Το τηλέφωνο αυτό πρόκειται να τοποθετηθεί σε έκθεση σε τοπικό μουσείο.

Η αφαίρεσή του αποτελεί το τελευταίο κεφάλαιο σε μία περίοδο τεχνολογικών αλλαγών για την πόλη που ξεκίνησε το 2015. Τότε είχε αποφασιστεί η αφαίρεση των παρωχημένων τηλεφωνικών θαλάμων και η αντικατάστασή τους με περίπτερα LinkNYC, τα οποία προσφέρουν δωρεάν δημόσιο Wi-Fi, θύρες φόρτισης κινητών τηλεφώνων, κουμπιά ταχείας κλήσεις στο 911 και οθόνες με χάρτες και άλλες υπηρεσίες επί πληρωμή.

Για την αφαίρεση του τελευταίου καρτοτηλεφώνου, συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα αξιωματούχοι στην Times Square. Ο πρόεδρος της περιφέρειας του Μανχάταν Μαρκ Λεβίν μοιράστηκε ένα βίντεο με έναν γερανό να σηκώνει αργά τον τελευταίο τηλεφωνικό θάλαμο της πόλης.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;