Ευλογία των πιθήκων: Τα νεότερα για την υγεία του 29χρονου - Νοσηλεύεται στο Αττικόν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης
Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης παραμένει το πρώτο ύποπτο κρούσμα ευλογίας των πιθήκων στην Ελλάδα με ήπια συμπτώματα.

Νεότερες πληροφορίες για την κατάσταση υγείας του 29χρονου ο οποίος νοσηλεύεται στο Αττικόν ως ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων έδωσε πριν από λίγο ώρα ο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός, ο άνδρας είναι από τη Ρουμανία και όχι Βρετανός, όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό, και είχε ταξιδέψει στην Κεφαλονιά από τη Μεγάλη Βρετανία, κάτι που μάλλον προκάλεσε την παρανόηση.

Ο ασθενής φέρεται να είναι καλά στην υγεία του και συνεχίζει να νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, προληπτικά. Είναι απύρετος και ευδιάθετος, όπως μεταφέρει η ίδια πηγή, επικαλούμενη πληροφορίες από τους υγειονομικούς.

Ο κ. Δημήτρης Παρασκευής, αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, σημείωσε πως η κλινική εικόνα του ύποπτου κρούσμα είναι «ήπια». Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει κάποια σύνδεση με ταξίδι στην Αφρική, είπε πως δεν υπάρχει τέτοια πληροφόρηση και ο άνδρας είναι:

«Πιθανό να μολύνθηκε στη Μεγάλη Βρετανία»

Όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η σύντροφος του 29χρονου παραμένει σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, αλλά είναι ασυμπτωματική. Ενώ, μέσα στην ημέρα αναμένεται ανακοίνωση από τις υγειονομικές Αρχές όσον αφορά στην πορεία της ευλογιάς.

Να σημειωθεί πως την παρακολούθηση του ύποπτου κρούσματος έχει αναλάβει ο καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας, και η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας –Λοιμώξεων, Αναστασία Αντωνιάδου.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;