Πλεύρης: Τι θα ισχύσει για τις μάσκες σε εσωτερικούς χώρους από 1η Ιούνη;
Τι αναμένεται να αλλάξει με τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους - Όσα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, βρέθηκε σήμερα καλεσμένος στην ΕΡΤ και μίλησε για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, αλλά και το τι θα γίνει με τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. Ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε ότι σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου, οι ειδικοί θα συζητήσουν την αναστολή του μέτρου της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου.

Ο υπουργός Υγείας εκτίμησε πως η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε ύφεση στη χώρα μας. Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, η επιτροπή:

«Θα συζητήσει σήμερα την αναστολή της υποχρεωτικότητας μάσκας σε εσωτερικούς χώρους»

Ενώ, υποστήριξε πως θα υπάρξουν εξαιρέσεις βάσει των εισηγήσεων της επιτροπής σε κάποιους χώρους, όπως στα νοσοκομεία και σε μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου. Στη συνέχεια, υπογράμμισε:

«Θεωρούμε ότι η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρου περιορισμού θέλουμε να ακούσουμε την εισήγηση και να μείνει η μάσκα εκεί που είναι απαραίτητη. Θέλουμε να πάμε σε χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους μόνο εκεί που είναι απαραίτητη»

Σε ό,τι αφορά τις μάσκες στα σχολεία, ο κ. Πλεύρης είπε πως βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με την κα Κεραμέως και πως θα υπάρξει πρωτόκολλο ασφαλείας και για τις πανελλαδικές εξετάσεις όχι τόσο για επιδημιολογικούς λόγους όσο για το να μην ασθενήσουν άτομα-υποψήφιοι τις ημέρες που δίνουν εξετάσεις.

Επιπλέον, μίλησε και για την εμβολιαστική εκστρατεία σημειώνοντας ότι:

«Αυτή τη στιγμή είναι αρκετά δύσκολο όταν μια ολόκληρη κοινωνία βλέπει ύφεση στην πανδημία, να χτυπάμε το “καμπανάκι” ότι από τον Σεπτέμβριο πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

Με τα δεδομένα της Όμικρον θα υπάρξει πάλι πίεση στο ΕΣΥ […] Τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί να υπάρξει εμβολιασμός»

Πηγή cover photo: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;