Τι αλλάζει για τις μάσκες - Πού δεν θα είναι υποχρεωτικές
Τέλος οι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους

Την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας προστασίας από τον κορωνοϊό εισηγήθηκε πριν από λίγα λεπτά η Επιτροπή ΕμπειρογνωμόνωνΣτις 17:00 το απόγευμα αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή εισηγήθηκε από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2022, οι μάσκες να παραμείνουν υποχρεωτικές στις μονάδες υγείας, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στα ΜΜΜ.

Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας θα γίνει για όλους τους κλειστούς χώρους και χώρους με συνωστισμό, ενώ για τις μάσκες σε σχολεία και πλοία θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση.

Οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές σε μέσα μαζικής μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις, όπως τρένα και ΚΤΕΛ και αεροπλάνα.

Στο εμπόριο επίσης, αίρεται η υποχρεωτικότητα για μάσκα. Παραμένει ως μέσο που χρησιμοποιείται σήμερα.

Έτσι, μετά την κατάργηση επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους στο λιανεμπόριο, μια ακόμα αλλαγή έρχεται που αφορά τις μάσκες και συγκεκριμένα, όπως όλα δείχνουν, πλέον τα ψώνια θα γίνονται χωρίς την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Το λιανεμπόριο από 1η Ιουνίου ανοίγει τις πύλες του σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους για λίγο παραπάνω από τρεις μήνες, αφού το μέτρο καταργείται μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2022.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η μάσκα εκτός από το λιανεμπόριο καταργείται και στα σούπερ μάρκετ.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο ΦΕΚ που εκδόθηκε το Σάββατο προέβλεπε: Λειτουργία επιχειρήσεων λιανεμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων (mall) και των εκπτωτικών χωριών, καθώς και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου “κατάστημα εντός καταστήματος” (shops in a shop), τηρουμένων των μέτρων του πίνακα Α, δηλαδή τη χρήση μάσκας.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;