Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2022: Έκλειψη Σελήνης στον Σκορπιό στις 16 Μαΐου
Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2022: Με τη γιορτή του φωτός, το Βεσάκ.

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2022: Έκλειψη Σελήνης στον Σκορπιό 16 Μαΐου

Με τη γιορτή του φωτός, το Βεσάκ

Από τη Λίλιαν Σίμου 

Στις 16 Μαΐου του 2022, στην Πανσέληνο του μήνα, έχουμε την πρώτη Σεληνιακή έκλειψη του έτους. Μία έκλειψη που δονεί τις συγκινήσεις, φορτίζει τον ψυχισμό. Προσδιορίζει και φωτίζει ό,τι πρέπει να εκλείψει, προκειμένου να βρούμε τον δρόμο της μεταμόρφωσης.

Η Πανσέληνος του Σκορπιού, συνδέεται με μία ιδιαίτερη γιορτή, την γιορτή του Βεσάκ (Wesak). Μία γιορτή με ανατολίτικες ρίζες ως προς την παράδοσή της. Αφορά μέρος του ετήσιου κύκλου των Πνευματικών Φεστιβάλ που προσφέρουν την ευκαιρία σε ανθρώπους όλων των θρησκειών να συνεργαστούν.

Είναι μία γιορτή που οδηγεί την φυσική διάσταση (Ήλιος στον Ταύρο) προς την εσωτερική μύηση και μεταμόρφωση (Σκορπιός).

Μπορείτε να ενημερωθείτε για την συγκεκριμένη γιορτή, στο άρθρο: Η γιορτή του Βεσάκ και Πανσέληνος στον Σκορπιό. https://astrolife.gr/i-giorti-tou-vesak-panselinos-ston-skorpio/

Η συγκεκριμένη έκλειψη, με την μεταφυσική της χροιά λόγω της γιορτής της φώτισης (Βεσάκ), έχει τη δύναμη της μετουσίωσης.

Οι αισθήσεις διεγείρονται, και οι επιθυμίες ενισχύονται. Θέλουμε να απολαύσουμε, αλλά μειώνει τη χαρά ο φόβος μίας πιθανής απώλειας. Το πένθος που έχει απλωθεί στην κοινωνία, στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή, στις επιθυμίες που δεν εκπληρώθηκαν, σε όσα τελείωσαν ή χάθηκαν, δεν επιτρέπει να αντιληφθούμε πως έχουμε κολλήσει σε ένα βάλτο αποθάρρυνσης ή παραίτησης.

Μήπως πρέπει τελικά να βιώνουμε έντονα κάθε στιγμή, να χαιρόμαστε αυτό που είναι υγιές, δίχως αρνητική διάθεση;

Η προσπάθεια επικεντρώνεται στα φυσικά αγαθά ή στις ανάγκες, που άφησαν αποτύπωμα στην ψυχή. Σε μία εποχή κρίσης αξιών μακράς διαρκείας, έρχεται η στιγμή να αντιμετωπίσουμε προσγειωμένα τις αδυναμίες μας και τις αδυναμίες του κοινωνικού περιβάλλοντος.

Υπάρχουν δώρα που θα έρθουν μετά, ανακούφιση, μεταμόρφωση και ριζική αλλαγή.

Η έκλειψη φωτίζει τα μύχια της ψυχής, προκειμένου να αντιληφθούμε τις εμμονές, τους φόβους, τις προσκολλήσεις, τις φοβίες, πάθη, τις ανασφάλειες υλικές και συναισθηματικές, τις βαθύτερες ανάγκες μας, τις ερωτικές μας ανάγκες.

Η τοξίνωση που είναι διάχυτη, είναι απαραίτητο να σταματήσει. Η σήψη, η δυσοσμία, η τραχύτητα που μας ενοχλούν σε κάθε πεδίο, συνειδητοποιούνται. Είναι η ευκαιρία να αντιδράσουμε.

Στόχος: να εκλείψει το μιαρό, το σάπιο και το στείρο. Να αποδράσουμε και να σπάσουμε τα δεσμά, την στασιμότητας, την καθήλωση, τον βάλτο και τη λάσπη. Να μην αφομοιώσουμε το αρνητικό, ακόμη και αν το έχουμε διάχυτο και το συνηθίσαμε.

Σημαντικοί συνδυασμοί προσθέτουν χρώμα στην έκλειψη:

– Ο Κρόνος στον Υδροχόο προσδιορίζει, με απόλυτο τρόπο, τα όριά μας. Όρια ηθικής, όρια αξιών και χτίζει γέφυρα προς το μέλλον, με ευθυκρισία. Επίσης, εμποδίζει όποιον προσπαθεί να παραμείνει στην πλάνη του. Αυστηρός, αλλά και διαυγής.

– Ο Ποσειδώνας με τον Άρη (κυβερνήτη της έκλειψης), αναδεικνύουν την επιλογή της πνευματικής ανάτασης, της ανέλιξης, μέσω της θεραπευτικής οδού της Αγάπης, στην ανώτερη μορφή της.

– Η έκλειψη επίσης, ενισχύεται και στηρίζεται από τον δεύτερο κυβερνήτη της, Πλούτωνα. Ο «θεός του Κάτω Κόσμου» είναι σε θέση να αλλάξει πολλά βαθιά και ριζικά, να ενθαρρύνει, να μας κάνει τολμηρούς. Ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσουμε τα φαντάσματά μας και να πετάξουμε από την ψυχή την σήψη, την φθορά, την καθήλωση, την πληθωρικότητα και την αγωνία για το συναισθηματικό μας φορτίο.

– Ο ανάδρομος Ερμής στους Διδύμους, στο σημείο που βρίσκεται, είναι ένα μονοπάτι σκέψης, επιλογών και ενδοσκόπησης, προκειμένου να ανακαλύψουμε εκ νέου τον καρμικό μας δρόμο. Οι επιλογές είναι πολλές, είναι πληθωρικές, αλλά χρειάζονται σωστή ιεράρχηση ή ακόμη περισσότερο κριτική αντίληψη.

Η έμπνευση που θα προκύψει από την έκλειψη, θα μας ανακουφίσει, θα βρούμε δημιουργικούς δρόμους, θα εμβαθύνουμε και θα αναπτύξουμε ενσυναίσθηση.

Η αυτογνωσία είναι ένα σκαλοπάτι εξέλιξης, ο οραματισμός για ένα καλύτερο «αύριο» μας προσφέρει την απόδραση από τους περιορισμούς, στο σπάσιμο της αλυσίδας, που μας φυλακίζει.

Ο αγαπημένος μου δάσκαλος Ντέην Ρουντγίαρ, για την ζωδιακή μοίρα της έκλειψης (25η Σκορπιού), αναφέρει πως διεισδύουμε στην πραγματική δύναμη, στη δύναμη της πραγματικότητας. Εξωγενείς επιρροές μπορεί να παίζουν ρόλο (επομένως ας παραμείνουμε με διάκριση και αυστηρά όρια). Η οξύτητα του πνεύματος οδηγεί σε σωστή αντιμετώπιση.

Κριός

Για σας, η περίοδος αυτή μοιάζει να σας απασχολεί για την προώθηση των ενδιαφερόντων σας και ανάπτυξη εισοδήματος.

Θα στραφείτε περισσότερο προς τις προσωπικές σας κατακτήσεις και θα πρέπει να επιδιώξετε να περιορίσετε έξοδα, καθώς έχετε μία τάση να παρασυρθείτε από το συναίσθημα της συμπόνιας.

Πολύ σημαντικό θα είναι να εστιάσετε στην δημιουργική σας έμπνευση, αλλά και να διατηρήσετε πλάι σας τις σχέσεις «καρδιάς» που αξίζουν πραγματικά!

Αν είστε ήδη επιβαρυμένοι με δάνεια, χρέη ή πιστωτικές κάρτες, θα βρείτε κάποια λύση για να διευκολύνετε τον προϋπολογισμό σας. Είναι μία ευνοϊκή περίοδος για διευθέτηση οφειλών ή για λύσεις σε κληροδοτήματα.

Στην περίπτωση που έχετε μία ευαισθησία υγείας, ίσως το πρόβλημα είναι δεν είναι τόσο επίμονο, αντίθετα θα ξεπεραστεί. Υπάρχει σύντομη ανάκαμψη. Αρκεί να είστε ήρεμοι και να έχετε ένα σταθερό πρόγραμμα.

Στα αισθηματικά ζητήματα, αυτή η περίοδος φέρνει μία εσωτερική δύναμη στο φως και καλό θα είναι να αποφύγετε να μείνετε προσκολλημένοι στις ανησυχίες σας αλλά και να εμμένετε σε μία κατάσταση που έχει φθαρεί. Αν η σχέση δεν μπορεί να ανακάμψει, ας προχωρήσετε μπροστά!

Ταύρος

Με την έκλειψη απέναντι από το ζώδιό σας, είστε άμεσα ενδιαφερόμενοι για το φαινόμενο των ημερών.

Στον τομέα των σχέσεων, διαθέτετε πλέον πείσμα και επιμονή για να κερδίσετε εντυπώσεις. Ίσως είστε απαιτητικοί όμως και εγωιστές. Είναι σημαντικό να αποφύγετε τις υπερβολές και να χαμηλώσουν οι τόνοι. Αξιοποιείτε τις σχέσεις ή μία σημαντική συνεργασία.

Διατηρείτε ένα σταθερό προφίλ και κατακτάτε τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν, μην είστε όμως πολύ αυστηροί ή σκληροί στην κριτική σας. Διεισδυτικοί και αποτελεσματικοί, με γοητεία και μαγνητισμό, θα δώσετε το καλύτερο μέσα από σχέσεις που σας συγκινούν. Επομένως, είναι η κατάλληλη στιγμή για μία σοβαρή σχέση.

Αν επιθυμείτε συνεργασίες, τώρα θα είναι η περίοδος όπου οι προτάσεις σας πρέπει να αναπτυχθούν. Καθώς έχετε την δύναμη και την επιρροή μέσα στο περιβάλλον σας, οι σχέσεις και η κοινωνικοποίηση, αναδεικνύουν την τόλμη και την μεθοδική σας προώθηση.

Ωστόσο, στην μόνιμη σχέση σας ίσως γίνετε πολύ φορτικοί και ζηλιάρηδες. Αποφύγετε να επηρεαστείτε από το φιλικό περιβάλλον ή να επενδύσετε με παρότρυνση φίλων αυτές τις μέρες.

Δίδυμοι

Λίγο δύσκολη θα φανεί για σας αυτή η περίοδος. Είστε σε μία μετάβαση και αυτή η μετάβαση απαιτεί επανα-προγραμματισμό στη ζωή σας.

Στα θέματα υγείας, αν προκύψει μία ευαισθησία που ενδέχεται να έχει όξυνση, θα ταλαιπωρήσει παροδικά. Αργότερα θα συνέλθετε, με την κατάλληλη διατροφή και θεραπεία, γενικά αλλαγές ευεργετικές ως αποτέλεσμα.

Ας είστε επιφυλακτικοί με τις συνεργασίες σας. Μην κινηθείτε δίχως νομική κάλυψη.

Στα θέματα των υποχρεώσεών σας, περιορίζεστε αισθητά και αναγκάζεστε να επιμείνετε πολύ προκειμένου να τις διεκπεραιώσετε. Δίχως να σας επιτρέπεται να κάνετε πολλά πράγματα παράλληλα, όπως στην ουσία σας αρέσει, επιλέξετε ένα σημαντικό στόχο, πρακτικό, για να υλοποιήσετε όνειρα και ιδέες.

Ενδεχομένως το προηγούμενο διάστημα, είχατε πολλές δημιουργικές ανάγκες, αλλά ξεκινήσατε πολλά παράλληλα. Οι απαιτήσεις διογκώθηκαν ή δεν μετρήθηκε σωστά ο χρόνος και οι δυνάμεις σας.

Όλα αυτά δεν γίνεται προς στιγμήν να αποδώσουν το ίδιο καλά σε έργο. Επομένως, πρέπει να κάνετε μία σαφή διάκριση και να θέσετε προτεραιότητες, να γίνετε ευέλικτοι, αφού το προδιαθέτει η φύση του ζωδίου σας και να κάνετε υπομονή. Η επιμονή θα επιβραβευτεί, απλά χρειάζεστε λίγο χρόνο ακόμη…

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1