Μπάσκετ Γυναικών: Νταμπλούχος ο Ολυμπιακός - Εμετικό πανό από τους
Μπάσκετ Γυναικών: Πρωτάθλημα στο "Παύλος Γιαννακόπουλος" σήκωσαν οι αθλήτριες του Ολυμπιακού, που έκαναν και φέτος το νταμπλ.

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού επιβλήθηκε με 87-79 στο Game 4 στην έδρα του Παναθηναϊκού και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος της φετινής σεζόν. Οι “ερυθρόλευκες” ήταν καλύτερες και πήραν τη νίκη στο “Παύλος Γιαννακόπουλος” που σημαδεύτηκε από άσχημες εικόνες στις εξέδρες. Τα κορίτσια του Πειραιά φέτος έκαναν το νταμπλ κατακτώντας το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδος.

View this post on Instagram

A post shared by Olympiacos Piraeus (@olympiacossfp)

Για τις πρωταθλήτριες του Ολυμπιακού, κορυφαίες ήταν η Νικολοπούλου με 21 πόντους, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα και η Βίτολα που επίσης είχε 21, με 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Στους 12 σταμάτησε η Πλουφ με 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 μπλοκ και 1 κλέψιμο, ενώ 10 είχε η Σταμάτη.

View this post on Instagram

A post shared by Olympiacos Piraeus (@olympiacossfp)

Από πλευράς γηπεδούχων, στους 22 πόντους έκλεισε η Φιτζέραλντ (5ριμπ., 7ασ.), ενώ η Λύμουρα στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας της σημείωσε 19 πόντους, με 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο. Η Ριντ πρόσθεσε 13 πόντους (6ριμπ, 2 ασ., 2κλ.) και η Χολμς άλλους 10.

Ο Ολυμπιακός ήταν στο 2-0 ωστόσο ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τη σειρά με ισάριθμες νίκες στους δύο πρώτους τελικούς. Η ομάδα του Ζίμπαρτς έδειξε την ποιότητά της στα επόμενα δύο ματς και κατέκτησε τον τίτλο.

Αυτό ήταν το έκτο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκες» που κατέκτησαν και το Κύπελλο έφτασαν στο νταμπλ για έκτη φορά στην ιστορία τους.

View this post on Instagram

A post shared by Olympiacos Piraeus (@olympiacossfp)

Τα δεκάλεπτα: 26-27, 44-46, 63-67, 79-87

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 13 (6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Φιτζέραλντ 22 (7/13 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/5 βολές, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Ζιάκα, Σταμάτη, Λύμουρα 19 (3/4 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 1/1 βολή, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Κωτούλα 6 (2), Μπουντούρη, Γρηγοροπούλου, Μυλωνάκη, Χολμς 10 (4 κλεψίματα), Παλάσκα, Χατζηνικολάου 9 (4/14 σουτ, 1/3 βολές, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ).

Ολυμπιακός (Ζίμπαρτς): Πλουφ 12 (6/6 δίποντα, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Σταμολάμπρου 6 (5 ασίστ), Σταμάτη 10 (2), Αλεξανδρή 5 (1), Σπυριδοπούλου, Σύρρα, Νικολοπούλου 21 (3/7 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 6/7 βολές, 5 ασίστ), Φουράκη, Δίελα 8 (2), Βίτολα 21 (7/11 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4/6 βολές, 7 ριμπάουντ), Χάμπλιν 4 (1/5 δίποντα, 2/3 βολές, 8 ριμπάουντ).

View this post on Instagram

A post shared by Olympiacos Piraeus (@olympiacossfp)

Την Τρίτη (17/5), στην Αίθουσα 5 του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, θα πραγματοποιηθεί η απονομή του πρωταθλήματος Α1 στην ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού. Η εκδήλωση της «στέψης» των «ερυθρόλευκων» πρωταθλητριών Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στις 18:30, ενώ θα καλυφθεί ζωντανά, μέσω live streaming, από το OSFP TV.

View this post on Instagram

A post shared by Olympiacos Piraeus (@olympiacossfp)

Δυστυχώς οι αθλήτριες του Ολυμπιακού αγωνίστηκαν υπό επικίνδυνες συνθήκες, με κάποιους από τους οπαδούς του “Τριφυλλιού” να έχουν απαράδεκτη συμπεριφορά, ενώ στο τέλος χρειάστηκε η εμφάνιση των ΜΑΤ για να προστατεύσουν τις αθλήτριες και την αποστολή των νταμπλούχων Ελλάδος, από τα αντικείμενα που έπεφταν από την κερκίδα των “ανεγκέφαλων”.

Οι αθλήτριες του Παναθηναϊκού αγκάλιασαν τις παίκτριες του Ολυμπιακού και τους έδωσαν συγχαρητήρια!

Συγκεκριμένα, ο πάγκος των Πειραιωτών και οι αθλήτριες στο παρκέ δέχτηκαν νερά, μπουκάλια, αναπτήρες, μπύρες, παγάκια, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση των γηπεδούχων αθλητριών για να ηρεμήσουν κάπως τα πνεύματα.

Επίσης, την εμφάνισή του στην κερκίδα έκανε ένα “εμετικό” πανό εναντίων της Ιωάννας Δίελας που πέρσι έφυγε από την ομάδα της Λεωφόρου και υπέγραψε στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησε το νταμπλ φέτος!

Η εικόνα μιλάει από μόνη της…

Δείτε όλο τον αγώνα ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;