Eurovision 2022 - Τελικός: Η έναρξη έγινε με τον αντιπολεμικό ύμνο «Give Peace A Chance»
Με τον αντιπολεμικό ύμνο του John Lennon, «Give Peace A Chance», ξεκίνησε ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2022.

Η Eurovision 2022 είχε μία διαφορετική και άκρως συγκινητική έναρξη με ένα ισχυρό αντιπολεμικό μήνυμα. Ο μεγάλος τελικός του διαγωνισμού μουσικής, που φιλοξενείται στο Τορίνο, ξεκίνησε με έναν ύμνο αφιερωμένο στην ειρήνη.

Η αυλαία του μεγάλου τελικού, που διεξάγεται στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, άνοιξε με το «Give Peace A Chance». Οι Rockin’ 1000 ερμήνευσαν τον «ύμνο» του John Lennon με πάνω από 500 μουσικούς στην ιστορική Piazza San Carlo. Σταδιακά το τραγούδι μεταφέρθηκε στο Pala Olimpico που φιλοξενεί τον τελικό της 66ης Eurovision.

Τα βλέμματα όλων συνεχίζουν να είναι στραμμένα στην ουκρανική υποψηφιότητα. Η συμμετοχή της Ουκρανίας με την Κalush Orchestra παραμένει το απόλυτο φαβορί για τη νίκη στη Eurovision 2022. Το τραγούδι τους, «Stefania», έχει ενθουσιάσει τους eurofans με τη μείξη παραδοσιακών ήχων και χιπ χοπ. Ωστόσο, το σημαντικότερο ποσοστό υποστήριξης είναι για την τραγωδία που βιώνουν οι πολίτες της χώρας μετά τη ρωσική εισβολή.

Να σημειωθεί ότι μία ημέρα μετά την έναρξη του πολέμου η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών (EBU) απέβαλε τη Ρωσία από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision .

Η EBU ανακοίνωσε ότι η απόφαση:

«Αντανακλά την ανησυχία ότι υπό το πρίσμα της άνευ προηγουμένου κρίσης στην Ουκρανία, μια ρωσική συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό θα οδηγούσε τον διαγωνισμό σε ανυποληψία»

Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή οι φιναλίστ του φετινού μουσικού διαγωνισμού, ανάμεσά τους και η Αμάντα Γεωργιάδη, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα με το «Die Together».

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;