ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνεται το «ενισχυμένο» επίδομα παιδιού & το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
Δείτε τις ημερομηνίες πληρωμής του ΟΠΕΚΑ

Όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ πληρώνονται την τελευταία εργάσιμη του μήνα, ωστόσο, όπως είναι ήδη γνωστό, οι πληρωμές ξεκινούν πάντα την προηγούμενη ημέρα.

Ειδικότερα, για τον μήνα Μάιο, οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΑ σχετικά με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το επίδομα παιδιού Α21 θα πληρωθούν την Τρίτη στις 31 Μαΐου, αλλά τα χρήματα θα τα δούνε στο λογαριασμό τους από τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022.

Επιπλέον, τότε θα πληρωθούν την ενισχυμένη -μιάμιση έξτρα δόση- για το επίδομα παιδιού πάνω από 150.000 άτομα που δεν την έχουν πληρωθεί ακόμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότεροι δικαιούχοι την μιάμιση δόση – από το έκτακτο δώρο Πάσχα – του επιδόματος παιδιού την έχουν πληρωθεί πριν το Πάσχα.

Νέο «δώρο Πάσχα» το καλοκαίρι – Σε ποιους πιθανολογείται ότι θα δοθεί

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση, προκειμένου να συμβάλλει στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, λόγω της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, επιχειρεί να τονώσει προσωρινά το εισόδημα των πολιτών, με επιδόματα και ενισχύσεις.

Στο εν λόγω πλαίσιο της επιδοματικής πολιτικής, στο τραπέζι έχει «πέσει» ακόμα ένα έκτακτο επίδομα, ανάλογο με το «Δώρο Πάσχα», το οποίο μοιράστηκε στους πιο ευάλωτους τη Μεγάλη Εβδομάδα. Αυτή τη φορά, εξετάζεται να δοθεί σαν «επίδομα καλοκαιριού» περίπου στα μέσα Ιουλίου. Ωστόσο, το τοπίο είναι ακόμα «θολό», αφού πρόκειται για ένα ακόμα πιο δύσκολο «παζλ» για το οικονομικό επιτελείο.

Ο «κουμπαράς» του νέου κύκλου στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» του Μεγάρου Μαξίμου και είναι προτεραιότητα, όπως τονίζουν οι πληροφορίες, η δύναμη πυρός να διοχετευθεί στη στήριξη των ευάλωτων και κυρίως στη μείωση των λογαριασμών ρεύματος.

Η δέσμη μέτρων που εξετάζεται επιδιώκει να αντισταθμίσει, σε σημαντικό μεγάλο βαθμό, το άλμα του κόστους διαβίωσης, κυρίως στα ευάλωτα νοικοκυριά, χαμηλόμισθούς και ανέργους.

Δεν αποκλείεται τον Μάιο να ανοίξει ο δρόμος για επανάληψη της εφαρμογής των μέτρων που υλοποιήθηκε εκτάκτως τον Απρίλιο, όπως η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τη στήριξη των πιο οικονομικά αδύναμων πολιτών, δηλαδή της επιταγής ακρίβειας.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Απρ. 2024
Μπά
22:00
0 - 0
Ρεά
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
0'
67 - 56
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
8'
2 - 2
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 6 
 17 
 2 
 3 
 3