Barbie: Οι νέες κούκλες της Mattel γιορτάζουν τη συμπεριληπτικότητα
Στη νέα σειρά με κούκλες που θα κυκλοφορήσει η Mattel η Barbie φοράει ακουστικό βαρηκοΐας και ο Ken έχει λεύκη.

Τα χρόνια περνούν και όσο περνούν ο κόσμος αλλάζει και και ευτυχώς, πλέον γίνονται σημαντικές προσπάθειες για να αλλάξει προς μία θετική και πιο συμπεριληπτική κατεύθυνση.

Η Barbie, η κούκλα που όλοι και όλες γνωρίσαμε, αγαπήσαμε και μεγαλώσαμε παίζοντας μαζί της, ήταν συνδεδεμένη στο μυαλό μας επί δεκαετίες ως μία κούκλα-κορίτσι που είναι «ατσαλάκωτη» και με τέλειες αναλογίες. Πλέον η Barbie έρχεται να μοιάσει όλο και περισσότερο στα πραγματικά παιδιά που την αγοράζουν και παίζουν μαζί της φεύγοντας από το στερεότυπο της τέλειας και αψεγάδιαστης ομορφιάς, προκειμένου να βοηθήσει όλα τα παιδιά να νιώσουν άνετα με όλους εκείνους που δεν είναι ίδιοι με αυτά.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Mattel ούσα η εταιρεία κατασκευής της πιο διάσημης κούκλας στον κόσμο, λανσάρει τώρα τη νέα της σειρά «2022 Barbie Fashionistas» με την οποία θέλει να γιορτάσει ακόμα περισσότερο την συμπεριληπτικότητα.

Στις νέες κούκλες, βλέπουμε για πρώτη φορά την Barbie να φοράει ακουστικό βαρηκοΐας αλλά και τον φίλο της, Ken, να έχει λεύκη. Επιπλέον, βλέπουμε έγχρωμες Barbie, μία Barbie σε αναπηρικό αμαξίδιο και Barbie με καμπύλες που όπως αναφέρθηκε και παραπάνω ξεφεύγει από το στερεότυπο του «τέλειου» και «αψεγάδιαστου» κορμιού.

Βέβαια, ήδη εδώ και κάποια χρόνια η Barbie έχει αρχίσει να αλλάζει. Το 2019 η κούκλα κάθισε πρώτη φορά σε αναπηρική καρέκλα, ενώ έγινε και μελαχρινή και με πρόσθετο πόδι. Το 2020, αντίστοιχα, η εταιρεία λάνσαρε μια μαύρη Barbie με λεύκη. 

Όσον αφορά την Barbie με βαρηκοΐα, η εταιρεία ζήτησε την βοήθεια της Τζεν Ρίτσαρντσον που ειδικεύεται στην εκπαιδευτική ακοολογία, ώστε να σχεδιάσουν με ακρίβεια την ακουστική συσκευή στο αυτί της κούκλας, ενώ η διευθύντρια των Barbie Dolls Λίζα ΜακΝάιτ δήλωσε μεταξύ άλλων πως οι νέες αυτές κούκλες θα βοηθήσουν τα παιδιά «να δουν την αντανάκλαση του εαυτού τους»

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι νέες κούκλες Barbie θα κυκλοφορήσουν τον Ιούνιο.

Με πληροφορίες από την «Καθημερινή»

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
  
  
 1