Σέλμα Μπλερ: Η εξομολόγηση για τη μάχη με το αλκοολ και τους βιασμούς που υπέστη
Σέλμα Μπλερ: «Έπινα γρήγορες, μικρές γουλιές όποτε ένιωθα μεγάλο άγχος. Έγινα αλκοολική, ικανή στο να κρύβω το μυστικό μου».

Η ηθοποιός Σέλμα Μπλερ δεν δίστασε ποτέ να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τις προκλήσεις τις προσωπικής της ζωής, μιλώντας δημόσια για τη μάχη της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας από τότε που διαγνώστηκε το 2018. Όμως, τώρα, η Αμερικανίδα ηθοποιός μιλά για εμπειρίες από το παρελθόν στα νέα της απομνημονεύματα με τίτλο «Mean Baby».

Στο βιβλίο, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύθηκαν στο αμερικανικό περιοδικό People την Τετάρτη (11/5), η ίδια εξηγεί πώς ξεκίνησε να πίνει σε ηλικία μόλις 7 ετών. «Την πρώτη φορά που μέθυσα, ήταν μια αποκάλυψη», γράφει η ηθοποιός. «Καθώς έπινα μικρές γουλιές από το κοκτέιλ Manischewitz, ένιωθα ένα φως να (με) πλημμυρίζει, να με γεμίζει με τη ζεστασιά του Θεού. Όμως τη χρονιά που έγινα 7 χρονών, όταν είχαμε Manischewitz και κανείς δεν πρόσεχε το επίπεδο κατανάλωσής μου (…) σκέφτηκα ότι μπορώ να πάρω τη ζεστασιά του Κυρίου μέσα από ένα μπουκάλι, ευτυχώς υπάρχει ένα εδώ. Εκείνο το βράδυ μέθυσα. Ήμουν πολύ μεθυσμένη. Τελικά, με έβαλαν στο κρεβάτι της αδερφής μου, μαζί της. Το πρωί, δεν θυμάμαι πώς έφτασα εκεί».

Σε νεαρή ηλικία, η Σέλμα Μπλερ, που είναι νηφάλια από το 2016, γράφει ότι δεν μεθούσε συχνά αλλά αντιθέτως «έπινα γρήγορες, μικρές γουλιές όποτε ένιωθα μεγάλο άγχος. Έγινα αλκοολική, ικανή στο να κρύβω το μυστικό μου». Αλλά κατά την εφηβεία και στη ηλικία των 20 ετών, μετά από μια ημέρα συνεχούς κατανάλωσης αλκοόλ σε εκδρομή με το κολέγιο, βιάστηκε από τουλάχιστον έναν -αν όχι δύο- ανθρώπους.

«Δεν γνωρίζω αν και οι δύο με βίασαν. Ο ένας από αυτούς σίγουρα. Παρέμεινα σιωπηλή και περίμενα να τελειώσει. Μακάρι να μπορούσα να πω ότι αυτό που μου συνέβη εκείνο το βράδυ ήταν ανωμαλία, αλλά δεν ήταν. Έχω βιαστεί πολλές φορές επειδή ήμουν πολύ μεθυσμένη ώστε να μπορέσω να πω τις λέξεις “Σε παρακαλώ. Σταμάτα”. Μετά από κάθε βιασμό, παρέμενα σιωπηλή και ντρεπόμουν».

Μιλώντας στο περιοδικό People, η Μπλερ εξηγεί πως μίλησε για τους πολλαπλούς βιασμούς με την ψυχολόγο της αλλά το να γράψει για την εμπειρία της, θα τη βοηθήσει να θεραπεύσει από το τραύμα. «Η αίσθηση του τραύματός μου ήταν μεγαλύτερη από ότι ήξερα. Δεν συνειδητοποίησα ότι η κακοποίηση είχε τόσο κεντρικό ρόλο στη ζωή μου. Είχα τόση ντροπή και φταίξιμο (μέσα μου). Είμαι ευγνώμων που αισθάνθηκα αρκετά ασφαλής ώστε να καταγράψω όσα μου συνέβησαν. Και μετά να τα δουλέψω με την ψυχοθεραπεύτριά μου και πραγματικά, να κατευνάσω το βάρος της ντροπής πάνω μου».

Η Μπλερ λέει πως με το βιβλίο, ελπίζει να βοηθήσει κι άλλους. «Είναι πολλά. Έγραψα το βιβλίο για τον γιο μου και για τους ανθρώπους που προσπαθούν να βρουν την πιο “βαθιά” τρύπα ώστε να παραμείνουν εκεί μέχρι να περάσει ο πόνος».

Τον Αύγουστο του 2018, η Μπλερ διαγνώσθηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας, μια αυτοάνοση νευρολογική νόσο. Δύο μήνες μετά, αποφάσισε να κοινοποιήσει την είδηση στον λογαριασμό της στο Instagram. «Είμαι ανάπηρη. Πέφτω κάτω μερικές φορές και ρίχνω αντικείμενα. Εχω θολή μνήμη, η αριστερή μου πλευρά ζητάει οδηγίες από ένα φθαρμένο “κέντρο ελέγχου”. Ομως, τα καταφέρνουμε, προσπαθώ για το καλύτερο (…) πιθανόν να είχα αυτή την ανίατη ασθένεια εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια», έγραφε στη λεζάντα μιας φωτογραφίας της.

Με πληροφορίες από The Hollywood Reporter 

 

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;