ΑΠΘ: Βίντεο δείχνει ύποπτο να επιτίθεται στα ΜΑΤ και να μη συλλαμβάνεται - Έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια
Επεισόδια ΑΠΘ: Εύλογες απορίες προκαλεί η δράση ενός άνδρα που φέρεται να ξεκίνησε τα επεισόδια, χωρίς να φαίνεται ότι συνελήφθη. Στη συνέχεια μίλαγε ανενόχλητος στο τηλέφωνο.

Τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ προξένησαν αποτροπιασμό στους Έλληνες πολίτες. Τα βίντεο που απεικονίζουν άνδρες των ΜΑΤ να χτυπούν με μανία και να σέρνουν φοιτητές για να τους συλλάβουν δεν πρεσβεύουν μια δημοκρατική χώρα και μια κοινωνία που μάχεται κατά της βίας.

Προσοχή! Ακολουθούν σκληρές εικόνες βίας στο παρακάτω βίντεο…

Ωστόσο μεγάλος ντόρος έχει ξεσπάσει για το πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια, όπου τα ΜΑΤ με δακρυγόνα, γκλοπ και κρότου λάμψης απώθησαν το συγκεντρωμένο πλήθος που διαδήλωνε κατά της αστυνομικής βίας έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μερικά βίντεο ντοκουμέντο ρίχνουν φως στην υπόθεση με πολλούς να κάνουν λόγο για προβοκάτσια, κατηγορώντας έναν άνδρα ότι ήταν σε συνεργασία με τους αστυνομικούς, ώστε να προκαλέσει δήθεν επεισόδιο για να επιτεθούν τα ΜΑΤ σε φοιτητές.

Στο παρακάτω βίντεο καταγράφεται η αρχή της έντασης έξω από το Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ. Όπως θα δείτε, όλα ξεκινούν όταν ένας άνδρας προκαλεί τα ΜΑΤ, και δείχνει σαν να προσπαθεί να αποσπάσει εξοπλισμό ενός ένστολου. Μέσα στις γενικευμένες αντεγκλήσεις, ξεκινά η έφοδος της αστυνομίας, με την πλευρά των διαδηλωτών να κάνει λόγο για άγρια και αναίτια καταστολή.

Παρότι βλέπουμε ότι ήταν εύκολο να συλληφθεί ο κύρος από τους άνδρες των ΜΑΤ, αυτό δεν έγινε. Τον άφησαν να φύγει ανενόχλητος. Η συνέχεια όμως είναι καθοριστική.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το οποίο μετέδωσε τις πληροφορίες της Αστυνομίας, ο εν λόγω 48χρονος συνελήφθη.

“Πρόκειται για έναν 48χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, επιτέθηκε φραστικά προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, μπροστά από το Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, και στη συνέχεια επιχείρησε να χειροδικήσει εναντίον αστυνομικού, ο οποίος αντέδρασε και τον απώθησε, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση”, ανακοινώθηκε σχετικά.

Παρόλα αυτά, τα παρακάτω βιντεοληπτικά ντοκουμέντα, μάλλον δεν επιβεβαιώνουν σύλληψη ή προσαγωγή, προκαλώντας εύλογες απορίες για την ταυτότητα του άνδρα.

Συγκεκριμένα, στο τέλος του παρακάτω βίντεο, φαίνεται ο ίδιος άνδρας να μιλάει στο τηλέφωνο, έχοντας τη πλάτη του προς την αστυνομία που επιχειρεί με χημικά και κρότου – λάψης.

Εδώ βλέπουμε τον κύριο που φαίνεται να είχε επιτεθεί στα ΜΑΤ με μια κυρία να έχει συμπεράνει, ίσως, ότι υπήρξε προβοκάτσια και να τον κατηγορεί.

Επίσης, στα παρακάτω πλάνα, καταγράφεται πάλι να φεύγει μαζί με άλλους αστυνομικούς από τον χώρο, χωρίς οι εικόνες να αιτιολογούν μια πιθανή προσαγωγή του.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1