Πανελλήνιες 2022: ΑΟΘ - Θέματα προσομοίωσης και απαντήσεις
Πανελλήνιες 2022: Το neolaia.gr & το ΝΕΟ Φροντιστήριο παρουσιάζουν για ακόμη μία χρονιά θέματα προσομοίωσης για το μάθημα του ΑΟΘ Προσανατολισμού και τις απαντήσεις τους.

Ο χρόνος για τις Πανελλήνιες 2022 έχει ήδη αρχίσει να «μετράει» αντίστροφα για την έναρξη των φετινών εξετάσεων.Έτσι, οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι που θα συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις προετοιμάζονται πυρετωδώς κάνοντας τις απαραίτητες επαναλήψεις της ύλης των μαθημάτων στα οποία θα εξεταστούν πανελλαδικώς, προκειμένου να εισαχθούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, η «αυλαία» των Πανελληνίων θα «ανοίξει» στις 3 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και στις 2 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ. Ειδικότερα, όσον αφορά τις Πανελλήνιες 2022 για τα ΓΕΛ θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουνίου, ενώ έπειτα στην «κούρσα» των πανελλαδικών θα συνεχίσουν μόνο οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες που εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα βάσει του προγράμματος που έχει ανακοινωθεί.

To neolaia.gr για ακόμη μία χρονιά συνεργάζεται με το Νέο Φροντιστήριο και έχουν εξασφαλίσει προτεινόμενα θέματα προσομοίωσης για το μάθημα του ΑΟΘ (Αρχές Οικονομικής Θεωρίας) δίνοντάς σου και τις απαντήσεις/λύσεις τους.

Πανελλήνιες 2022 – ΑΟΘ: Θέματα προσομοίωσης και απαντήσεις

Πανελλήνιες 2022 – ΑΟΘ: Απαντήσεις στα θέματα προσομοίωσης

Το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας θα εξεταστεί την Τρίτη, 7 Ιουνίου

Πανελλήνιες 2022: Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ

Στις 3 Ιουνίου στις 08:30 το πρωί θα ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες 2022 στα ΓΕΛ με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας που είναι κοινό για όλους τους υποψήφιους και τις υποψήφιες όλων των ομάδων προσανατολισμού. Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 08:00 π.μ., ενώ η εξέταση κάθε μαθήματος θα έχει διάρκεια τριών ωρών.

Όσον αφορά τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) οι Πανελλήνιες 2022 θα ξεκινήσουν μία ημέρα πριν την έναρξη των εξετάσεων στα ΓΕΛ και πιο συγκεκριμένα στις 2 Ιουνίου. Το πρώτο μάθημα στο οποίο θα κληθούν να εξεταστούν οι υποψήφιοι και υποψήφιες των Πανελλήνιων Εξετάσεων των ΕΠΑΛ είναι τα Νέα Ελληνικά.

 

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση των βασικών μαθημάτων στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των πανελλαδικών 2022, ορισμένοι και ορισμένες θα χρειαστεί να εξεταστούν σε συγκεκριμένα ειδικά μαθήματα που «ξεκλειδώνουν» την είσοδο σε κάποιες συγκεκριμένες σχολές. Η εξέταση των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα θα ξεκινήσει το Σάββατο 18 Ιουνίου με το μάθημα των Αγγλικών και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου με την εξέταση των υποψηφίων στο μάθημα των Ιταλικών.

Πανελλήνιες 2022: Πώς θα γίνει ο υπολογισμός των μορίων στα 4 επιστημονικά πεδία – Παραδείγματα

Πηγή εικόνας: Intime

Πανελλήνιες 2022 και φέτος στο neolaia.gr! Όλες οι εξελίξεις και τα νέα για την ύλη και το πρόγραμμα των εξετάσεων, τις βάσεις εισαγωγής, το μηχανογραφικό, τα εξεταζόμενα μαθήματα, τον υπολογισμό των μορίων, αλλά και θέματα προσομοίωσης και απαντήσεις! Μείνε συντονισμένος στο neolaia.gr για να μαθαίνεις πρώτος/-η τα πάντα για τις Πανελλήνιες 2022

Συντελεστές βαρύτητας ανά πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα καθορίστηκαν, για πρώτη φορά φέτος για τις Πανελλήνιες 2022: Με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος και ανακοινώθηκαν με την Φ.253.1/148469/Α5/18-11-2021 (Β΄5399) Υπουργική Απόφαση.

Συνεπώς, τα ίδια τα ΑΕΙ πλέον συνδιαμορφώνουν την ακαδημαϊκή φυσιογνωμία κάθε Σχολής ή Τμήματος, καθορίζοντας το συντελεστή βαρύτητας κάθε πανελλαδικώς εξεταζόμενου μαθήματος για εισαγωγή σε αυτά.

Ο τρόπος υπολογισμού μορίων των συμμετεχόντων στις Πανελλήνιες 2022 και εφεξής, καθώς και τα κριτήρια ισοβαθμίας, καθορίζονται με νέα απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως.

Α. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετέχει στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 και εφεξής για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής:

Ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας, όπως αυτός καθορίστηκε με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Τα τέσσερα ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί 1.000, για να προκύψει ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου.

Δεδομένου του γεγονότος ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, όπως τέθηκαν από τα Ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ιδίου γνωστικού αντικειμένου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων.

Ενδεικτικά παραδείγματα υπολογισμού μορίων και στα 4 επιστημονικά πεδία

Υποψήφιος για το 1ο Επιστημονικό Πεδίο που έλαβε την εξής βαθμολογία:

συγκεντρώνει για τη Νομική Θεσ/νίκης (Α.Π.Θ.) 18.680 μόρια, ενώ για τη Νομική Κομοτηνής (Δ.Π.Θ.) 18.900 μόρια, σύμφωνα με τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων των αντίστοιχων Σχολών:

Υποψήφιος για το 2ο Επιστημονικό Πεδίο που έλαβε την εξής βαθμολογία:

συγκεντρώνει για την Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Αθήνας (Ε.Μ.Π.) 20.800 μόρια, ενώ για την Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πάτρας (Παν. Πατρών) 20.580 μόρια, σύμφωνα με τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων των αντίστοιχων Σχολών:

Υποψήφιος για το 3ο Επιστημονικό Πεδίο που έλαβε την εξής βαθμολογία:

συγκεντρώνει για την Ιατρική Αθήνας (Ε.Κ.Π.Α.) 18.225 μόρια, ενώ για την Ιατρική Πάτρας (Παν. Πατρών) 18.490 μόρια, σύμφωνα με τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων των αντίστοιχων Σχολών:

Υποψήφιος για το 4ο Επιστημονικό Πεδίο που έλαβε την εξής βαθμολογία:

συγκεντρώνει για την Οικονομικών Επιστημών Θεσ/νίκης (Α.Π.Θ.) 17.320 μόρια, ενώ για την Οικονομικής Επιστήμης (Παν. Πειραιά) 17.840 μόρια, σύμφωνα με τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων των αντίστοιχων Σχολών:

Β. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται μόνο για τις Σχολές ή τα Τμήματα που έχουν δηλώσει προτίμηση εισαγωγής και κατά φθίνουσα σειρά μορίων, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων εισακτέων σε κάθε Σχολή ή Τμήμα κατά περίπτωση.

Με την απόφαση Υπουργού ορίζονται λεπτομερώς τα κριτήρια βάσει των οποίων εισάγονται οι υποψήφιοι σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων υποψηφίων στη θέση του τελευταίου εισαγόμενου σε Σχολή ή Τμήμα.

Αν μετά την εξάντληση όλων των κριτηρίων εξακολουθούν να υπάρχουν ισοβαθμούντες, εισάγονται όλοι οι ισοβαθμούντες, πλην εξαιρέσεων που περιγράφονται αναλυτικά στην ως άνω απόφαση.

Δείτε την υπουργική απόφαση για τα ΓΕΛ

Δείτε την υπουργική απόφαση για τα ΕΠΑΛ

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
0 - 0
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
0 - 0
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
90 - 54
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;