Κώστας Γκουσγκούνης: Ποιος ήταν ο «βασιλιάς» των ελληνικών ερωτικών ταινιών
Γεννημένος στη Λάρισα το 1931, ο Κώστας Γκουσγκούνης κατάφερε να αλλάξει ολόκληρο τον ερωτικό κινηματογράφο στην Ελλάδα.

Ο Κώστας Γκουσγκούνης έφυγε την Παρασκευή (6/5) στο Θριάσειο νοσοκομείο από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 91 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο. Γεννημένος στη Λάρισα το 1931 ο σπουδαίος ηθοποιός κατάφερε να αλλάξει ολόκληρο τον ερωτικό κινηματογράφο στην Ελλάδα, με τις ταινίες και τις ατάκες του να αφήνουν εποχή.

Η καλύτερη περίοδο της καριέρας του ήταν από το 1965 μέχρι και το 1983 όταν συμμετείχε σε μερικές από της καλύτερες ερωτικές ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα ΜΜΕ του “έβαλαν” την ταμπέλα του «βασιλιά του σεξ» και του «θρύλου της ερωτικής βιομηχανίας».

Έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας στη Λάρισα κοντά στον πατέρα του Μίμη Γκουσγκούνη και στη συνέχεια πήγε στην Αθήνα, όπου αργότερα άνοιξε φωτογραφείο στο Χολαργό. Αυτό που τον ενδιέφερε, όμως, πάντα ήταν η υποκριτική.

Αρχικά, έπαιξε σε κάποιες ταινίες σε ρόλο κομπάρσου, ή με λίγες ατάκες, από το 1952 έως το 1958 (Η Αγνή του λιμανιού, Η θεία από το Σικάγο, Ο λεφτάς, Μια ζωή την έχουμε) και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε αρκετές ερωτικές αλλά και αστυνομικές ταινίες από το 1965 μέχρι το 1984 με γνωστότερες τις: Ήταν Άξιος, Ηδονοβλεψίας, Σεξ…13 Μποφώρ, Ο Ανώμαλος, Στην παγίδα του σεξ και του εγκλήματος, Πάθος και ηδονή.

Η τελευταία ταινία της καριέρας του γυρίστηκε πριν από περίπου 12 χρόνια, όταν συμμετείχε στο «Ελληνίδες Next Porn Models σε όργια – η επιστροφή του δασκάλου», μια παραγωγή της Sirina.

Ο Κώστας Γκουσγκούνης είναι γνωστός επίσης για τις ατάκες που έχει πει κατά τη διάρκεια των ταινιών του. Η πιο γνωστή από αυτές είναι:

Παρτενέρ: «Τι κάνεις εκεί;»

Γκουσγκούνης: «Ζεσταίνω το πρωινό σου»

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;