Τα κυβερνητικά μέτρα για τη μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος - Πιθανόν αύριο η επίσημη ανακοίνωση
Τις ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τις επόμενες ημέρες πιθανότατα θα εξειδικευτούν τα μέτρα.

Αποφασίστηκαν τα μέτρα της κυβέρνησης για τη μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ύστερα από παρά πολλές συσκέψεις, έχουν διαμορφωθεί οι τελικές προτάσεις για τις παρεμβάσεις στο ζήτημα που απασχολεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις. «Οι ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ σύντομα, ενδεχομένως και αύριο» πρόσθεταν οι ίδιες πηγές.

Τις ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τις επόμενες ημέρες πιθανότατα θα εξειδικευτούν τα μέτρα από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Η παρέμβαση θα αφορά οριζόντια όλες τις κατοικίες (όχι μόνο τις πρώτες κατοικίες δηλαδή) και τις επιχειρήσεις.

Είναι ειλημμένη η απόφαση για οριζόντια παρέμβαση, ανεξαρτήτως καταναλώσεων, έτσι ώστε να καλυφθούν και τα νοικοκυριά με μηνιαίες καταναλώσεις μεγαλύτερες από 300 KWh, που συνεχίζουν να παραλαμβάνουν λογαριασμούς- «φωτιά», αφού η κρατική επιδότηση δεν τα καλύπτει.

Το κόστος της αναμένεται να φτάσει στα 2,5 δισ. ευρώ και θα έχει ορίζοντα μέχρι το τέλος του έτους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στα μέτρα στήριξης.

Μία ανάρτηση που έκανε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, στο Instagram, με ένα ψαλίδι και το σχόλιο “έρχεται ψαλίδι στους λογαριασμούς όλων των νοικοκυριών και επιχειρήσεων”, ερμηνεύθηκε ως επιβεβαίωση πως οι ανακοινώσεις για το νέο πακέτο στήριξης κατά της ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα θα γίνουν πολύ σύντομα.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex Patelis (@patelisalexis)

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;