Μεγάλη διαδήλωση στη Νέα Υόρκη για το δικαίωμα στην άμβλωση
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη Νέα Υόρκη για να διαδηλώσει υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση μετά το δημοσίευμα του «Politico» που θέλει το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να κάνει ψηφοφορία για την αναίρεση της ιστορικής απόφασης του 1973.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τρίτη, 3 Μαΐου, στη Νέα Υόρκη για να εκδηλώσουν την «οργή» τους για την πρόθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να αναιρέσει την ιστορική απόφαση του 1973 που μετέτρεψε σε συνταγματικό δικαίωμα την άμβλωση. Η αποκάλυψη ήρθε μέσα από ένα δημοσίευμα του «Politico».

Η γενική εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης, η Δημοκρατική, Λετίσια Τζέιμς, κάλεσε σε γενική κινητοποίηση, μπροστά σε χιλιάδες γυναίκες και άνδρες, κυρίως νέους, συγκεντρωμένους σε πλατεία στο νότιο Μανχάταν, όπου βρίσκεται δικαστικό μέγαρο. Η Τζέιμς απηύθυνε «έκκληση για δράση» κατά της ψηφοφορίας αυτής και της κατάργησης της απόφασης.

Η γενική εισαγγελέας στην ομιλία της είπε πως το προσχέδιο της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου «είναι σήμα συναγερμού» και «δεν είναι η στιγμή να σιωπήσουμε», πρέπει να εκφραστεί «η οργή μας». Η ίδια υποστηρίζει πως το δικαίωμα στην άμβλωση είναι:

«Μια από τις μεγαλύτερες μάχες που πρέπει να δοθούν»

Το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του προσχεδίου που αναπαρήγαγε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος «Politico». Το Ανώτατο Δικαστήριο υπογράμμισε πως δεν πρόκειται για «τελεσίδικη» απόφαση.

Στην πορεία διαμαρτυρίας στη Νέα Υόρκη συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, ιδιαίτερα νεαρές γυναίκες και άνδρες. Στα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το πρακτορείο Reuters, αλλά και τις φωτογραφίες από άλλα ειδησεογραφικά site και εκπομπές, βλέπουμε πολλές νέες να κρατούν πλακάτ με συνθήματα όπως «δικό μου το σώμα, δική μου η επιλογή», «η άμβλωση είναι ανθρώπινο δικαίωμα», «σταματήστε τον πόλεμο εναντίον των γυναικών», «θα έχω λιγότερα δικαιώματα από τη μητέρα μου».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης (Reuters/Ipsos) που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, μετά και την ανακοίνωση της ψηφοφορίας του Ανώτατου Δικαστηρίου για άρση της απόφασης για την άμβλωση, περίπου τα 2/3 των Αμερικανών δηλώνουν ότι είναι πιο πιθανό να υποστηρίξουν υποψηφίους που τάσσονται υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο. Στην ίδια δημοσκόπηση, ένα ποσοστό 41% εκτιμά ότι η ανατροπή της απόφασης του 1973 θα κάνει τις ΗΠΑ ένα χειρότερο τόπο για να ζει κανείς.

Σε ό,τι αφορά τους Ρεπουμπλικάνους, φαίνεται να είναι διχασμένοι στο θέμα αυτό, καθώς ένα ποσοστό 28% δηλώνει ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 29% δηλώνει ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Ωστόσο, το 36% δεν έχει διαμορφωμένη άποψη.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;