Κεραμέως: Εξετάζεται τι θα γίνει με τη χρήση μάσκας στις Πανελλήνιες
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της μίλησε για την επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα και το αν οι διαγωνιζόμενοι θα φοράνε μάσκες κατά τη διάρκεια των Πανελλήνιων εξετάσεων.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμεώς, έδωσε συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και μίλησε για τη λειτουργία των σχολείων την εποχή της πανδημίας, τα νέα δεδομένα, αλλά και τα μέτρα που θα ισχύουν στις Πανελλήνιες 2022. Η κ. Κεραμέως υποστήριξε με ικανοποίηση πως «κερδίσαμε τη μάχη με τον κορωνοϊό».

Η κ. Κεραμέως μίλησε για το πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα και διευκρίνισε πως σε περίπτωση κρούσματος υπάρχει πρωτόκολλο βάσει του οποίου, όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με αυτό να υποβάλλονται σε δυο self test. Όπως είπε η υπουργός, θα πρέπει να γίνεται ένα την πρώτη μέρα κι ένα την τέταρτη μέρα της επαφής.

Από την άλλη, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιούν ένα rapid test κάθε εβδομάδα με δικά τους έξοδα. Ενώ, συμπλήρωσε πως σε περίπτωση κρούσματος, το σχολείο είναι αυτό που θα διαθέτει τα self test στους μαθητές, υπογραμμίζοντας πως η χώρα μας είναι από τις ελάχιστες που συνεχίζουν να έχουν υγειονομικά πρωτόκολλα με τη διεξαγωγή τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι:

«Στα σχολεία κερδίσαμε την μάχη με τον κορονοϊό»

Στη συνέχεια, μίλησε για την ολοκλήρωση των μαθημάτων για τις διακοπές του καλοκαιριού στις διάφορες βαθμίδες. Όπως είπε τα μαθήματα στα Λύκεια θα ολοκληρωθούν στις 15 Μαΐου, στα Γυμνάσια στις 30 Μαΐου και στα Δημοτικά στις 15 Ιουνίου. Οι εξετάσεις στα σχολεία θα γίνουν μόλις ολοκληρωθούν τα μαθήματα και οι Πανελλήνιες θα αρχίσουν στις 2 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και την επόμενη μέρα για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων.

Σε ερώτηση για το αν οι διαγωνιζόμενοι στις φετινές Πανελλήνιες θα φορούν μάσκες απάντησε πως είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί από την επιτροπή των ειδικών. Όπως συνέχισε, όμως, τα σχολεία από την Τρίτη, 2 Μαΐου, θα ανοίξουν και πάλι με τους μαθητές θα συνεχίσουν να φοράνε κανονικά μάσκες μέσα στην τάξη.

Για τον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς, η υπουργός επεσήμανε ότι επί 12 έτη δεν έγινε καμιά πρόσληψη εκπαιδευτικού παρά μόνο τοποθετήσεις αναπληρωτών. Όπως είπε:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε 16.200 προσλήψεις και θα κάνουμε ότι χρειάζεται και φέτος έγκαιρα»

Σε ό,τι αφορά τις σχολικές εκδρομές, η κ. Κεραμέως είπε ότι θα γίνουν με τα πρωτόκολλα που ισχύουν για όλα τα μέσα μεταφοράς.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;