Γιάννης Κακλέας: Απαντάει στο αν θα σκηνοθετούσε τον Μάρκο Σεφερλή
Ο Γιάννης Κακλέας μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αυτός και ο Άλλος» για την κατάθλιψη, το αν θα συνεργαζόταν με ηθοποιούς που έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση και απαντάει στο αν θα μπορούσε να σκηνοθετήσει τον Μάρκα Σεφερλή.

Ο γνωστός θεατρικός σκηνοθέτης, Γιάννης Κακλέας, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτός και ο Άλλος» της ΕΡΤ, το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης. Ο γνωστός σκηνοθέτης μίλησε για την κατάθλιψη που έχει βιώσει και για το εάν θα συνεργαζόταν με τους ηθοποιούς που κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση. Επίσης, αναφέρθηκε και στο αν θα σκηνοθετούσε τον Μάρκο Σεφερλή.

Οι παρουσιαστές της εκπομπής της ΕΡΤ, Θοδωρής Βαμβακάρης και Τάκης Γιαννούτσος, ρώτησαν τον σκηνοθέτη τι είναι πιο δύσκολο για τον ίδιο, να σκηνοθετήσει μια παράσταση του Μάρκου Σεφερλή ή μια αισθησιακή παράσταση όπως το «Βαθύ Λαρύγγι» στο θεάτρο. Ο κ. Κακλέας απάντησε αστειευόμενος το πρώτο.

Ο Γιάννης Κακλέας τοποθετήθηκε απέναντι στο θέμα των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση, λεκτική βία και το ελληνικό #MeToo. Σε ερώτηση για το αν θα συνεργαζόταν με έναν ηθοποιό, του οποίου το όνομα έχει ακουστεί σε καταγγελίες, ο ίδιος απάντησε:

«Δεν θα συνεργαζόμουν. Όχι γιατί δεν τους εκτιμώ καλλιτεχνικά. Είναι γιατί υπάρχει μια ηθική “κόκκινη γραμμή”, με την οποία, αν συμπλεύσω, δεν θα είμαι ειλικρινής και καθαρός με τον εαυτό μου»

Επίσης, ο κ. Κακλέας μίλησε για την κατάθλιψη που έχει βιώσει και το πώς την ξεπέρασε. Μάλιστα, τόνισε πως υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να “βυθιστεί” ξανά σε αυτή. Στη συνέντευξή του, ο ίδιος δήλωσε:

«Κατάφερα να ξεπεράσω την κατάθλιψη με πολύ πόνο. Είχα μια έντονη τάση θανάτου, ήθελα να πεθάνω. Δεν μου άρεσε η ζωή. Εκεί, μπήκαν στη μέση γιατροί. Τους ευγνωμονώ. Και η Φρόσω μου, η γυναίκα μου, με βοήθησε πάρα πολύ να το ξεπεράσω. Σιγά σιγά, ήταν η ευεργεσία μου στα 50 μου σε ένα άλλο στάδιο πιο συνειδητοποιημένο και όχι ως Θεός, ως άνθρωπος.

Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να “βυθιστείς” σε κάτι, αλλά είμαι πολύ πιο συνειδητοποιημένος πια στους κινδύνους. Έχω γίνει πολύ πιο ταπεινός, αναγκαστικά γιατί “έσπασα”. Κατάλαβα και τη βασική αδυναμία που μπορεί να έχει ένας καλλιτέχνης. Μπορεί να μπερδέψει την επαγγελματική του ιδιότητα με την ανθρώπινη ιδιότητα. Εκεί μπερδευόμαστε πάρα πολύ. Η γενεσιουργός αιτία ήταν το ναρκισσιστικό εγώ που είχε υπεραυξηθεί. Έκανα και τη “Μάλα” τότε και με θαύμαζα. Είχα αφήσει και την προσωπική μου ζωή στο έλεος της τυχαιότητας»

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;