Άρση μέτρων: Τι αλλάζει από 1η Μαΐου - Σε ποιους χώρους θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας
Τι αναμένεται να αλλάξει με τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού μετά την 1η Μαΐου; - Πού θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και το καλοκαίρι;

Τον οδικό χάρτη για την άρση των μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ για να αποτρέψουν τη διασπορά του κορωνοϊού παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του υπουργού κομβικές ημερομηνίες είναι η 1η Μαΐου και η 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, το Πάσχα 2022 θα γίνει με τα υπάρχοντα μέτρα, ωστόσο, από την 1η Μάϊου τα περισσότερα εξ αυτών αναμένεται να αρθούν.

Άρση μέτρων: Τι αλλάζει από 1η Μάϊου

  • Από 1η Μαΐου έως 31/8 αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όλους τους χώρους
  • Από 1η Μαΐου οι εργαζόμενοι για να πηγαίνουν στην εργασία τους θα κάνουν μόνο ένα self test την εβδομάδα
  • Από 3η Μαΐου καταργείται η υποχρέωση για self test στα σχολεία
  • Από 1η Μαΐου έως 31/8 καταργείται το όριο σε κάθε κλειστό χώρο

Άρση μέτρων: Τι θα ισχύσει για τις μάσκες

Ανάμεσα στις ανακοινώσεις που έγιναν από το υπουργείο Υγείας ήταν και το τέλος στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου. Όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης:

«Από 1η Ιουνίου θα αρθεί η υποχρεωτικότητα με εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν στις επόμενες ΚΥΑ» 

Το ζήτημα της μάσκας θα απασχολήσει, επίσης, την επιτροπή των ειδικών, οι οποίοι θα διευκρινίσουν πού θα είναι αναγκαία η χρήση της. Σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να παραμείνει υποχρεωτική για τα σχολεία, για όσο διάστημα θα παραμείνουν ανοικτά μετά τις πασχαλινές εορτές.

Μάσκα αναμένεται να φορούν και οι επιβάτες των ΜΜΜ αλλά και των ταξί, ενώ δεδομένη θεωρείται η υποχρεωτικότητα για τα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας. Σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ αναφέρεται ότι η επιτροπή συζητά η χρήση μάσκας να παραμείνει υποχρεωτική και μετά την 1η Ιουλίου στους υπαλλήλους των σουπερμάρκετ και των κομμωτηρίων, ενώ εξετάζει ακόμη να παραμείνει υποχρεωτική και από τους πελάτες των σουπερμάρκετ, όχι όμως και στους πελάτες των κομμωτηρίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι το υπουργείο υγείας και ο υπουργός, Θάνος Πλεύρης, έχουν υπογραμμίσει ότι αναμένεται επαναξιολόγηση την 1η Σεπτεμβρίου ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα εκείνη τη στιγμή.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
21'
0 - 0
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
0'
67 - 58
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
3'
49 - 40
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;