Αρναούτογλου:
Προειδοποίηση ενόψει των καιρικών φαινομένων των επόμενων ωρών, που θα περιλαμβάνουν λασποβροχές, απηύθυνε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Προειδοποίηση ενόψει των καιρικών φαινομένων των επόμενων ωρών, που θα περιλαμβάνουν λασποβροχές, απηύθυνε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

«Λασποβροχές= Ολισθηρότητα και περιορισμένη ορατότητα. Προσοχή!», γράφει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, ο οποίος ήδη με τις προηγούμενες προβλέψεις του είχε προαναγγείλει την έντονη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στη χώρα, η οποία θα πέσει στο έδαφος λόγω των βροχοπτώσεων που αναμένονται τις προσεχείς ημέρες, αρχής γενομένης από το βράδυ του Σαββάτου 16 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του καιρού, το Σάββατο (16/4) και την Κυριακή (17/4) θα υπάρξει έντονη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα, κάτι που θα διαρκέσει μέχρι και τη Μεγάλη Δευτέρα (18/4), όταν και αναμένονται οι περισσότερες βροχές του προσεχούς τριημέρου.

Τα φαινόμενα αυτά καθιστούν αναγκαίο οι πολίτες που έχουν ζητήματα με το αναπνευστικό τους σύστημα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αρναούτογλου: Aναλυτικά η ανάρτησή του για τις λασποβροχές

«Φίλες και φίλοι: Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης λασποβροχών (χαρακτηριστικό του καιρού το Σάββατο το βράδυ σε νότιο Ιόνιο, Πελοπόννησο και Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής και την Κυριακή κατά τόπους στα δυτικά αλλά κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας) παρατηρείται αυξημένη ολισθηρότητα σε δρόμους αλλά και πεζοδρόμια, γεγονός που πρέπει να κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς τόσο τους οδηγούς όσο όμως και τους πεζούς.

Υπό αυτές τις συνθήκες η οδήγηση κυρίως τη νύχτα και όχι μόνο είναι επικίνδυνη, διότι η σκόνη που μεταφέρεται περιορίζει σημαντικά την ορατότητα σχηματίζοντας μάλιστα και πυκνές ομίχλες.

Ελέγχουμε την πίεση των ελαστικών. Τα φθαρμένα ή με λάθος πιέσεις ελαστικά είναι σίγουρο ότι δεν αποδίδουν σε τέτοιες καιρικές συνθήκες.

Επιβεβαιώνουμε ότι οι υαλοκαθαριστήρες μας λειτουργούν σωστά.

Αντικαθιστούμε τα φθαρμένα μάκτρα και προσθέτουμε απιονισμένο νερό ή ειδικό καθαριστικό μίγμα στο ντεπόζιτο υγρού πλύσης».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;