Πάσχα 2022 - Καιρός: Χειμώνας και άνοιξη τη Μεγάλη Εβδομάδα
Πάσχα 2022 - Καιρός: Οι πρώτες εκτιμήσεις.

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα 2022 θα είναι τις μισές ημέρες χειμερινός και τις άλλες μισές ανοιξιάτικος. Αυτό οφείλετε σε κάποιες ψυχρές μάζες από τη βορειοανατολική Ευρώπη θα επηρεάσουν το σκηνικό που θα επικρατεί τις γιορτινές αυτές ημέρες, καθώς για κάποιες ημέρες τα φαινόμενα μόνο μέσα Απριλίου δεν θα θυμίζουν.

Σύμφωνα με όσα είπε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, ηλιοφάνεια και πολύ καλή ορατότητα θα περιλαμβάνει ο καιρός σε όλη τη χώρα αύριο και μόνο τοπικά θα υπάρχουν κάποιες συννεφιές. Η μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας στην Ελλάδα θα είναι 19 βαθμοί Κελσίου, η οποία θα παρατηρηθεί και στην Αθήνα.

Ο καιρός μέχρι και το τέλος της εβδομάδας

Επίσης, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένει γενικά αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα την Πέμπτη 14 Απριλίου με αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο και πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή 15 Απριλίου γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός, με αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά πρόσκαιρα θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το Σάββατο 16 Απριλίου προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές, με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτιοδυτικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή 17 Απριλίου αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Intime

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;