Ζελένσκι: Έτοιμη η Ουκρανία για σκληρές μάχες στα ανατολικά - «Αναζητούμε διπλωματικούς τρόπους για να βάλουμε ένα τέλος στον πόλεμο»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μέσα από νέο μήνυμά του ζήτησε από τη Δύση να προβεί σε ένα πλήρες εμπάργκο στα ρωσικά ενεργειακά προϊόντα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε νέα ομιλία του αναφέρθηκε στη ρωσική επιθετικότητα και υποστήριξε πως δεν αφορά μόνο στην Ουκρανία, αλλά στόχος της είναι ολόκληρη η Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ζελένσκι προέτρεψε τη Δύση να προβεί σε ένα πλήρες εμπάργκο στα ρωσικά ενεργειακά προϊόντα και να προμηθεύσει την Ουκρανία με επιπλέον όπλα. Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για σκληρές μάχες στα ανατολικά καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στην περιοχή και επίκειται μεγάλη επίθεση. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Αυτή θα είναι μια σκληρή μάχη, πιστεύουμε σε αυτόν τον αγώνα και στη νίκη μας. Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε και ταυτόχρονα να αναζητήσουμε διπλωματικούς τρόπους για να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον πόλεμο»

Σύμφωνα με τον Ουκρανό διαπραγματευτή Μικαίλο Ποντολιάκ, ο πρόεδρος Ζελένσκι και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν δε θα συναντηθούν παρά μόνο μετά την ήττα της Ρωσίας στα ανατολικά.

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;