Βασιλακόπουλος:
Βασιλακόπουλος: «Η επέκταση του πιστοποιητικού νόσησης στο εξάμηνο γίνεται για την απροβλημάτιστη λειτουργία της εστίασης».

Την αντίθεσή του στην χρονική επέκταση τόσο των πιστοποιητικών εμβολιασμού όσο και νόσησης εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, στην εκπομπή «Σήμερα».

«Τα πιστοποιητικά, όπως πάνε να γίνουν, είναι μηχανισμός χαλάρωσης για να λειτουργήσει καλύτερα η αγορά» δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι η χρονική επέκταση δεν βοηθάει το σύστημα Υγείας και τη μείωση των κρουσμάτων.

Όμως ανέφερε ότι η χρονική επέκταση του πιστοποιητικού εμβολιασμού έχει λογική καθώς δεν έχει αποφασίσει ακόμα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού τέταρτη δόση.

«Όταν ακολουθήσουμε τους Αμερικανούς του FDA και του CDC νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να επανεξεταστεί» είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Βασιλακόπουλος: Πόσο διαρκεί η ανοσία ανοσία από την Όμικρον

«Η επέκταση του πιστοποιητικού νόσησης στο εξάμηνο δεν γίνεται με κριτήριο την υγειονομικά πλήρη προστασία του εμβολιαζόμενου, αλλά την απροβλημάτιστη λειτουργία της εστίασης» υποστήριξε ο  Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Έπειτα τόνισε ότι η ανοσία που αφήνει σε έναν ασθενή η παραλλαγή Όμικρον είναι πολύ μικρότερης χρονικής διάρκειας, σε σχέση με τη Δέλτα. «Η ανοσία είναι 1 με 2 μήνες. Γι’ αυτό και έχουμε πολλές επαναμολύνσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την τέταρτη δόση, Ο ίδιος τάχθηκε με το δικαίωμα να την πραγματοποιήσουν οι πιο ευάλωτοι λέγοντας: «Τώρα πρέπει να εμβολιάσουμε τους πιο ευάλωτους να δοθεί τώρα η τέταρτη δόση για τους άνω των 60 ή άνω των 50. Να δοθεί το δικαίωμα σε όσους θέλουν να εμβολιαστούν προληπτικά, να μην απαγορεύεται».

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;