Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος: Αγωνιούν 6.000 φοιτητές - Ενδεχόμενο μεταφοράς τριών τμημάτων Μηχανικών
Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος: Ξαφνική εισήγηση στο υπουργείο για μεταφορά τριών τμημάτων στις Σέρρες.

Μεγάλη σύγχυση έχει προκληθεί σε 6.000 φοιτητές και φοιτήτριες του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με έδρα τη Θεσσαλονίκη μετά την εισήγηση που έχει κάνει η διοικούσα επιτροπή στο υπουργείο. Ειδικότερα, η συγκεκριμένη εισήγηση προβλέπει την μεταφορά τριών τμημάτων μηχανικών του Πανεπιστημίου από τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες.

Ο πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, Απόστολος Τσαγκάρης, μίλησε σήμερα Τετάρτη (6/4) στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» και αναφέρθηκε εκτενώς στη συγκεκριμένη εισήγηση και τοποθετήθηκε επί του θέματος.

«Υπάρχει μία πρόταση από τη διοικούσα επιτροπή προς το υπουργείο. Ωστόσο το υπουργείο δεν έχει λάβει κάποια απόφαση και για να παρθεί πρέπει να εξεταστούν πολλές παράμετροι, και άλλες διαστάσεις του θέματος. Στην εισήγηση που έχει σταλεί από τη διοικούσα επιτροπή, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και η μεταφορά της Σχολής Μηχανικών που εδρεύει στη Σίνδο, στις Σέρρες. Αυτή η σχολή απαρτίζεται από 3 τμήματα, το τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, από το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και από το τμήμα Πληροφοριακών και Ηλεκτρονικών Συστημάτων», είπε αρχικά ο κ. Τσαγκάρης περιγράφοντας την κατάσταση αυτή τη στιγμή και συνέχισε ως εξής:

«Το υπουργείο έχει ζητήσει από τα Πανεπιστήμια προτάσεις για την ακαδημαϊκή αναβάθμιση των Ιδρυμάτων, και η πρόταση δεν πηγάζει από τις δικές μας θέσεις. Τα τρία τμήματα που μεταφέρονται, έχουν αρνητική εισήγηση και δεν έχουμε κάποια εξήγηση για τους λόγους που γίνεται αυτό. Το υπουργείο έχει διατυπώσει 15 κριτήρια για την βιωσιμότητα των τμημάτων και το δικό μας τμήμα πληροί όλες αυτές τις προϋποθέσεις. Η Σχολή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την βιομηχανική περιοχή της Σίνδου».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
FT
2 - 1
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
ΤΕΛ
56 - 61
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;