Κεταμίνη: Ποιος μπορεί να προμηθευτεί την ουσία και από πού
Η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθηνά Τραχήλη, σε συνέντευξή της μίλησε για την κεταμίνη και τον τρόπο που μπορεί κάποιος να την προμηθευτεί.

Τις τελευταίες ημέρες και μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, όλοι μάθαμε την ναρκωτική ουσία κεταμίνη. Οι αρχές που ασχολούνται με την υπόθεση προσπαθούν να διαλευκάνουν το μυστήριο του τρόπου με τον οποίο η Ρούλα Πισπιρίγκου πήρε στην κατοχή της την εν λόγω ουσία. Η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθηνά Τραχήλη, μίλησε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» για την ουσία αυτή και πώς μπορεί κάποιος να την προμηθευτεί.

Τι είναι η κεταμίνη;

κεταμίνη

Σύμφωνα με αναισθησιολογους, η κεταμινη είναι διαθέσιμη στα νοσοκομειακά φαρμακεία σε αμπούλες των 100 milligram. Χρησιμοποιείται ως αναισθητικό σε πολύ ειδικές χειρουργικές επεμβάσεις, ιδίως όταν πρόκειται για ανηλίκους ασθενείς. Χορηγείται ενδομυϊκά ή ενδοφλέβια σε δοσολογία που εξαρτάται από το βάρος του ασθενή.

Σε μεγάλη δοσολογία προκαλεί ταχυκαρδία αλλά και αναπνευστική καταστολή, η οποία στη συνέχεια μπορεί να οδηγήσει σε υποξαιμία και βραδυκαρδια. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν κεταμίνη για τις παραισθησιογόνες ιδιότητές της. Η κεταμίνη μπορεί να καταπραΰνει, να αναστατώσει και να προκαλέσει βραχυπρόθεσμη απώλεια μνήμης, και εξαιτίας αυτού, μερικοί άνθρωποι τη χρησιμοποιούν ως φάρμακο κατά του βιασμού.

Ενώ η κεταμίνη είναι ασφαλής για χρήση στην ελεγχόμενη ιατρική πρακτική, γίνεται επικίνδυνη εάν κάποιος την πάρει για ψυχαγωγική χρήση.

Πώς μπορεί κανείς να προμηθευτεί κεταμίνη;

Η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθηνά Τραχήλη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA και στην Ελεονώρα αναφέρθηκε στην ναρκωτική ουσία αυτή. Όπως δήλωσε η κ. Τραχήλη:

«Ξεκινώντας, η κεταμίνη είναι ένα ασφαλές φάρμακο που το χρησιμοποιούμε απ’ τη δεκαετία του ’60 στην κτηνιατρική, για χειρουργικές πράξεις ή για τη διατήρηση της αναισθησίας»

Για την προμήθεια της εν λόγω ουσίας, η κ. Τραχήλη δήλωσε:

«Για την προμήθειά του, οι κτηνίατροι καταφεύγουν στο κατάστημα χονδρικής πώλησης φαρμάκων, και μάλιστα, οι κτηνίατροι θα πρέπει να εκδώσουν δίγραμμη – ειδική – συνταγή. Αυτή η συνταγή το κρατά το κατάστημα χονδρικής για 3 έως 5 χρόνια»

Καταλήγοντας είπε:

«Είναι ναρκωτικό και συνταγογραφείται μόνο για συγκεκριμένους σκοπούς. Ο κτηνίατρος δε μπορεί να το συνταγογραφήσει και να το δώσει σε κάποιον ιδιώτη. Ο γιατρός θα πρέπει να καταγράψει σε ποιά χειρουργική επέμβαση θα τη χρησιμοποιήσει και σε ποια ποσότητα»

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
  
  
 1