Άρση μέτρων: Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή - Τι θα γίνει με μάσκες και πιστοποιητικά
Τα σενάρια για την περαιτέρω άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Τι αναμένεται να αποφασιστεί για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τη χρήση μάσκας;

Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί ακόμα μία ανοδική τροχιά των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα. Με φόντο αυτή την πορεία, συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη 30 Μαρτίου, η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να αποφασίσει αν θα υπάρξει περαιτέρω άρση των μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ.

Οι ειδικοί θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις με γνώμονα τα δεδομένα της πανδημίας. Η άρση των μέτρων αναμένεται να γίνει σταδιακά προκειμένου να μην επιβαρυνθεί εκ νέου το ΕΣΥ. Στη χθεσινή ανακοίνωση, ο ΕΟΔΥ ανέφερε ότι είχαν καταγραφεί 28.933 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στο επίκεντρο της συζήτησης της επιτροπής αναμένεται να τεθεί η κατάργηση του πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού, καθώς, σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, δεν απαιτείται η επίδειξή του σε αρκετές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απόψεις των ειδικών φαίνεται πως δε συγκλίνουν. Ορισμένα μέλη της επιτροπής τάσσονται υπέρ της κατάργησης του πιστοποιητικού από τις 18 Απριλίου, δηλαδή πριν το Πάσχα, ενώ άλλα μέλη στρέφονται προς τις 2 Μάϊου. Να σημειώσουμε πως υπάρχουν και κάποιες φωνές που ζητούν άρση του μέτρου τον Ιούνιο.

Άρση μέτρων: Τα σενάρια για τη χρήση της μάσκας

Ένα ακόμα θέμα που αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής είναι και η χρήση μάσκας. Τα σενάρια θέλουν να καταργείται στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους. Από την άλλη, αναμένεται να διατηρηθεί σε κάποιους χώρους «αυξημένου κινδύνου», όπως νοσοκομεία, ΜΜΜ και σουπερμάρκετ.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση και τα κομμωτήρια αναμένεται να παραμείνει υποχρεωτική μόνο για τους εργαζομένους.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;