Η Ακαδημία Κινηματογράφου με επιστολή στα μέλη της υπόσχεται «κατάλληλη δράση» για το περιστατικό στα Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου έστειλε επιστολή στα μέλη της για τις ενέργειες που θα ακολουθηθούν για το περιστατικό με τον Will Smith και τον Chris Rock στα Όσκαρ 2022.

Το περιστατικό με το χαστούκι του Will Smith στη σκηνή των Όσκαρ 2022 στον Chris Rock έχει φέρει πολλές αντιδράσεις τόσο από τους τηλεθεατές και τον κόσμο που είδε την Τελετή, όσο και από την ίδια της Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου. Το Variety έκανε γνωστό πως η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών έστειλε επιστολή στα μέλη της σχετικά με το περιστατικό αυτό.

Η επιστολή, την οποία δημοσίευσε το Variety, αναφέρει ότι η ηγεσία της Ακαδημίας είναι «αναστατωμένη και εξοργισμένη» για το περιστατικό ανάμεσα στους δύο σταρ και το πώς «επισκίασε» έναν εορτασμό της κοινότητας της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Το μήνυμα που έστειλε η Ακαδημία στα μέλη της ξεκινάει αναφέροντας πως:

«Η τηλεοπτική εκπομπή της Κυριακής των 94ων Όσκαρ προοριζόταν να είναι μια γιορτή για πολλά άτομα στην κοινότητά μας που έκαναν απίστευτη δουλειά τον περασμένο χρόνο. Είμαστε αναστατωμένοι και εξοργισμένοι που αυτές οι στιγμές επισκιάστηκαν από την απαράδεκτη και επιβλαβή συμπεριφορά επί σκηνής από έναν υποψήφιο»

Η επιστολή, που στάλθηκε στα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου, είναι υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο της Ακαδημίας, Ντέιβιντ Ρούμπιν, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Dawn Hudson. Στην επιστολή υπάρχει υπόσχεση για :

«το Συμβούλιο των Διοικητών της Ακαδημίας που θα αποφασίσει τώρα για την κατάλληλη δράση για τον κ. Smith»

Όπως έχει αναφερθεί από διάφορα δημοσιεύματα, το προεδρικό συμβούλιο της Ακαδημίας σκοπεύει να συναντηθεί το βράδυ της Τετάρτης και αναμένεται να συζητήσει το περιστατικό και τα επόμενα βήματα.

Η Ακαδημία είχε εκδώσει, επίσης, μια δήλωση σχετικά με το περιστατικό λίγο μετά την ολοκλήρωση της τελετής απονομής το βράδυ της Κυριακής μέσα από το Twitter. Στην ανάρτηση αυτή αναφέρεται πως:

«Η Ακαδημία δεν συγχωρεί τη βία οποιασδήποτε μορφής. Απόψε είμαστε στην ευχάριστη θέση να γιορτάσουμε τους 94ους νικητές των βραβείων Όσκαρ, οι οποίοι αξίζουν αυτή τη στιγμή αναγνώρισης από τους συνομηλίκους τους και τους λάτρεις του κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο»

Ο Chris Rock και ο Will Smith είχαν μια διαμάχη κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής των Όσκαρ του 2022. Ο Rock εμφανίστηκε στη σκηνή για να παρουσιάσει το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και έκανε ένα αστείο για την Jada Pinkett Smith και το «G.I. Jane» λόγω του ξυρισμένου κεφαλιού της. Στη συνέχεια ο Smith ανέβηκε στη σκηνή για να χαστουκίσει τον Rock. Αν και στην αρχή φαινόταν ότι ήταν ένα αστείο, ο Smith επέστρεψε στη θέση του και φώναξε στον Rock:

«Κράτα το όνομα της γυναίκας μου από το γ**** στόμα σου!»

Μετά από λίγη ώρα από το περιστατικό, ο Smith κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού για το «King Richard» και έκανε μια συναισθηματική ομιλία κατά την οποία ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό, αλλά όχι από τον Rock. Στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη από τον Rock με μία ανάρτησή του στο Instagram λέγοντας:

«Ήμουν εκτός γραμμής και έκανα λάθος»

Το περιστατικό έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο και ο Will Smith φαίνεται να είναι αντιμέτωπος με κυρώσεις από την Ακαδημία.

Η επιστολή της Ακαδημίας για το περιστατικό στα Όσκαρ

Το Variety έδωσε στη δημοσιότητα ολόκληρη την επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της Ακαδημίας, Ντέιβιντ Ρούμπιν, και ο Διευθύνων  Σύμβουλος, Dawn Hudson. Η εν λόγω επιστολή γράφει τα εξής:

Αγαπητά Μέλη,

Η τηλεοπτική εκπομπή της 94ης απονομής των Όσκαρ της Κυριακής έμελλε να είναι μια γιορτή για πολλά άτομα στην κοινότητά μας που έκαναν απίστευτη δουλειά τον περασμένο χρόνο. Είμαστε αναστατωμένοι και εξοργισμένοι που εκείνες οι στιγμές επισκιάστηκαν από την απαράδεκτη και βλαβερή συμπεριφορά επί σκηνής από έναν υποψήφιο.

Για να είμαστε σαφείς, καταδικάζουμε τις ενέργειες του κ. Smith που συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής.

Όπως περιγράφεται στο καταστατικό μας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας θα αποφασίσει τώρα για την κατάλληλη δράση για τον κ. Smith. Όπως διέπεται από τη νομοθεσία της Καλιφόρνια σχετικά με τα μέλη μη κερδοσκοπικών οργανισμών όπως η Ακαδημία, και ορίζεται στα Πρότυπα Δεοντολογίας μας, αυτό πρέπει να ακολουθεί μια επίσημη διαδικασία που θα διαρκέσει μερικές εβδομάδες.

Θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για οποιεσδήποτε εξελίξεις, αλλά ζητάμε επίσης να σεβαστείτε το Διοικητικό Συμβούλιο, το προσωπικό της Ακαδημίας και τη διαδικασία καθώς αυτή εξελίσσεται, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με τον προβλεπόμενο τρόπο που είχε προβλεφθεί και εξουσιοδοτηθεί.

Σας παρακαλούμε να εμπιστευτείτε ότι το Συμβούλιο των Διοικητών θα διεξάγει αυτή τη διαδικασία με τρόπο που να είναι σκόπιμο και με σεβασμό προς όλους τους εμπλεκόμενους, διατηρώντας παράλληλα τα πρότυπα της Ακαδημίας.

Ευχαριστώ,

Ντέιβιντ Ρούμπιν, Πρόεδρος
Dawn Hudson, Διευθύνων Σύμβουλος

Με πληροφορίες από το Variety

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Μερική Απασχόληση

14-05-2024

Αθήνα

560

Υπάλληλοι γραφείου

Πρακτική Άσκηση

16-05-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;