Will Smith: Πιθανό να κληθεί να επιστρέψει το Όσκαρ του μετά το χαστούκι στον Chris Rock
Η εφημερίδα The Post αναφέρει πως ο Will Smith μπορεί να κληθεί να επιστρέψει το βραβείο Όσκαρ που κέρδισε μετά το περιστατικό στη σκηνή του Dolby Theater με τον Chris Rock.

Η βραδιά των Όσκαρ 2022 πήρε μία περίεργη τροπή όταν ο Will Smith ανέβηκε στη σκηνή του Dolby Theater και χαστούκισε, μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές, αλλά και τους καλεσμένους της Ακαδημίας Κινηματογράφου, τον Chris Rock. Τώρα, ένα δημοσίευμα του The Post ρίχνει μία «βόμβα», που μπορεί να θεωρηθεί και δίκαιη μετά το περιστατικό που είδαμε.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι ειδικοί του χώρου στο The Post, ο Will Smith μπορεί να κληθεί να επιστρέψει το χρυσό αγαλματίδιο που κέρδισε για τον Α’ Ανδρικό Ρόλο για την ταινία «King Richard». Αυτό μπορεί να ζητηθεί στον γνωστό ηθοποιό μετά το περιστατικό που έγινε την βραδιά της τελετής απονομής των βραβείων.

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία απένειμε τα βραβεία την Κυριακή στο Dolby Theatre στο Λος Άντζελες, έχει αυστηρές οδηγίες στον κώδικα συμπεριφοράς της. Μια πηγή με υψηλή θέση στο Hollywood δήλωσε στην The Post μετά το περιστατικό:

«Πρόκειται ουσιαστικά για επίθεση. Όλοι ήταν τόσο σοκαρισμένοι στην αίθουσα, ήταν τόσο άβολα. Νομίζω ότι ο Γουίλ δεν θα ήθελε να δώσει πίσω το Όσκαρ του, αλλά ποιος ξέρει τι θα συμβεί τώρα»

Υπενθυμίζεται πως η Ακαδημία, στον απόηχο των σκανδάλων σεξουαλικής κακοποίησης που είχαν πλήξει τον κλάδο και τη βιομηχανία του θεάματος το 2017, είχε εκδώσει έναν κώδικα συμπεριφοράς. Στον κώδικα αυτό τονίζεται η σημασία της «τήρησης των αξιών της Ακαδημίας», όπως η ένταξη, η προώθηση υποστηρικτικών περιβαλλόντων και ο «σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Τότε, η διευθύνουσα σύμβουλος της AMPAS, Dawn Hudson, σε mail που είχε αποστείλει στα μέλη της Ακαδημίας είχε αναφέρει:

«Η ιδιότητα του μέλους της Ακαδημίας είναι ένα προνόμιο που προσφέρεται μόνο σε λίγους και εκλεκτούς στην παγκόσμια κοινότητα των κινηματογραφιστών.

Δεν υπάρχει θέση στην Ακαδημία για ανθρώπους που κάνουν κατάχρηση της θέσης, της δύναμης ή της επιρροής τους με τρόπο που παραβιάζει τα αναγνωρισμένα πρότυπα αξιοπρέπειας. Η Ακαδημία είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε κάθε μορφή κατάχρησης, παρενόχλησης ή διάκρισης με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη φυλή, την εθνικότητα, την αναπηρία, την ηλικία, τη θρησκεία ή την εθνικότητα. Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι τα πρότυπα αυτά είναι ουσιώδη για την αποστολή της Ακαδημίας και αντικατοπτρίζουν τις αξίες μας»

Από τη μεριά του ο Chris Rock δε θέλησε να δώσει συνέχεια στο περιστατικό και, όπως ανακοίνωσε το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες, ο γνωστός κωμικός δε θα κινηθεί νομικά εναντίον του Will Smith. Στην ανακοίνωση που έδωσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης το LAPD αναφέρει τα εξής:

«Οι ανακριτικές αρχές του LAPD ενημερώθηκαν για ένα περιστατικό μεταξύ δύο ατόμων κατά τη διάρκεια των βραβείων Όσκαρ. Το περιστατικό αφορούσε ένα άτομο να χαστουκίζει ένα άλλο. Το άτομο που εμπλέκεται αρνήθηκε να υποβάλει καταγγελία στην αστυνομία. Εάν το εμπλεκόμενο μέρος επιθυμεί αστυνομική αναφορά σε μεταγενέστερη ημερομηνία, το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες θα είναι διαθέσιμο»

Μπορείς να διαβάσεις ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;