Self test: Πόσα θα κάνουν οι μαθητές αυτή την εβδομάδα - Τι αλλάζει από την 1η Απριλίου
Πόσα self test και πότε πρέπει να τα κάνουν οι μαθητές για την επιστροφή τους στα σχολεία αυτή την εβδομάδα;

Μετά από το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να κάνουν τρία self test για αυτή την εβδομάδα. Όπως έγινε γνωστό την Κυριακή, 27 Μαρτίου, οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν το ένα τους τεστ σήμερα πριν επιστρέψουν στα σχολεία.

Self test: Πότε κάνουν οι μαθητές

Οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν self test την Κυριακή (27/03) για να προσέλθουν στα σχολεία τη Δευτέρα, και μετά κανονικά self test τη Δευτέρα το απόγευμα (28/03) για την είσοδό τους στα σχολεία την Τρίτη, καθώς και την Πέμπτη (31/03) το απόγευμα για την είσοδό τους την Παρασκευή.

Self test: Τι αλλάζει από 1η Απριλίου

Ο αριθμός των τεστ που θα υποβάλλονται εβδομαδιαίως οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί μειώνεται σε ένα self test την εβδομάδα. Αυτό ξεκινάει από την 1 Απριλίου 2022.

Η απόφαση πάρθηκε από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, καθώς παρατηρείται μια σχετική σταθεροποίηση τις τελευταίες μέρες στον αριθμό των κρουσμάτων. Ενώ, παρατηρείται και μία μείωση των κρουσμάτων στα παιδιά και στους εφήβους, με αντίστοιχη αύξηση στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς φαίνεται να περνάμε σε μια φάση κατά την οποία θα συνυπάρχουμε με τον ιό. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ό,τι οι παραλλαγές του ιού προκαλούν ηπιότερη νόσο, ιδιαίτερα στους εμβολιασμένους, και η πλειονότητα των πολιτών έχει ήδη εμβολιαστεί.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;