Ώρα της Γης 2022: Το βράδυ του Σαββάτου σβήνουμε τα φώτα μας για μία ώρα
Σήμερα, Σάββατο 26 Μαρτίου στις 20:30 το βράδυ κλείνουμε για μία ώρα τα φώτα μας για την Ώρα της Γης 2022.

Η Ώρα της Γης 2022 είναι σήμερα, Σάββατο 26 Μαρτίου στις 20:30 το βράδυ. Κάθε χρόνο, την ημέρα αυτή, όλοι κλείνουμε τα φώτα στο σπίτι μας για μία ώρα. Πρόκειται για ένα μήνυμα – δράση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το 2022, η «Ώρα της Γης» θα λάβει χώρα από τις 8:30 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ. της 26 Μαρτίου.

Ώρα της Γης: Πώς ξεκίνησε η πρωτοβουλία

H «Ώρα της Γης» («Earth Hour»), σαν ιδέα, γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett.

Το βασικό χαρακτηριστικό της διοργάνωσης είναι η απενεργοποίηση του φωτισμού σε εμβληματικά οικοδομήματα, δρόμους, γέφυρες, λιμάνια και μνημεία των μεγάλων πόλεων και πρωτευουσών που συμμετέχουν, με πλήθος κόσμου.

Μερικά μόνο από τα μνημεία και εμβληματικά οικοδομήματα των μεγάλων πόλεων τα οποία «κατεβάζουν διακόπτη» είναι η Ακρόπολη και η Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα, το Κολοσσαίο της Ρώμης, ο Πύργος του Άιφελ και το Πάνθεον στο Παρίσι, η Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, τo Βασιλικό Ανάκτορο της Μαδρίτης, η Γέφυρα του Πύργου [12], το Βρετανικό Κοινοβούλιο και το London Eye στο Λονδίνο, το κτήριο του Κοινοβουλίου της Βουδαπέστης, τα κτήρια του Κρεμλίνου στη Μόσχα, οι Μεγάλες Πυραμίδες της Αιγύπτου, το Azrieli Center του Τελ – Αβίβ, ο σιδηροδρομικός σταθμός του Chhatrapati Shivaji Terminus στο Μουμπάι της Ινδίας, το ξενοδοχείο Marina Bay Sands στη Σινγκαπούρη, τα Τείχη της Σεούλ, το λιμάνι Victoria στο νησί Χονγκ Κονγκ, η πόλη Santa Roza Laguna στις Φιλιππίνες, ο Πύργος CΝ στο Τορόντο του Καναδά, η Γέφυρα Golden Gate State στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο και τα Θερμοκήπια του Κρατικού Βοτανικού Κήπου Curitiba Paraná στη Βραζιλία, ο Πύργος του Ουρανού στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και η Γέφυρα και η Όπερα του Σίδνεϊ.

Ώρα της Γης: Το μήνυμα της φετινής δράσης

Η Ώρα της Γης στέλνει φέτος το μήνυμα της ενότητας και της αλληλεγγύης, εστιάζοντας στο ζήτημα της βιώσιμης διατροφής. Αξίζει να σημειωθεί πως περισσότερες από 150 χώρες συμμετείχαν στην Ώρα της Γης πέρσι.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
FT
2 - 4
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
FT
1 - 1
Ατα

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;