Όσκαρ 2022: Οι προβλέψεις μας για τις τεχνικές κατηγορίες των βραβείων
Οι προβλέψεις μας για τις ταινίες που θα κερδίσουν βραβείο στις τεχνικές κατηγορίες στην Τελετή Απονομής στα Όσκαρ 2022.

Η Τελετή Απονομής των βραβείων Όσκαρ 2022 θα πραγματοποιηθεί ξημερώματα Δευτέρας, 28 Μαρτίου, και ώρα 03:00 π.μ. Τότε θα μάθουμε τους μεγάλους νικητές, τις παραλείψεις, αλλά και τους ηττημένους των φετινών βραβείων. Καθώς, περιμένουμε να δούμε την μεγάλη βραδιά μέσα από το Cosmote TV, είπαμε να κάνουμε τις δικές μας προβλέψεις για τους νικητές στις διάφορες κατηγορίες.

Η ταινία της Jane Campion, «Η Εξουσία του Σκύλου», έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες υποψηφιότητες στα Όσκαρ 2022. Ωστόσο, η ταινία που φαίνεται ότι θα φύγει από τη βραδιά με τα περισσότερα βραβεία είναι το «Dune». Η ταινία του Denis Villeneuve αποτελεί ένα τεχνικό κινηματογραφικό θαύμα και δίνει νέα πνοή στα blockbuster. Έτσι, τα μέλη της Ακαδημίας φαίνεται να τιμούν στις τεχνικές κατηγορίες και να του χαρίζουν πολλά βραβεία σε αυτές.

Στο πρώτο αυτό μέρος των προβλέψεών μας θα ασχοληθούμε με τις τεχνικές κατηγορίες και θα προσπαθήσουμε να διαβάσουμε τα ταρό, τα φύλλα δάφνης, αλλά και τα γιαούρτια (που διάβασε η Ελένη Βλαχάκη) για να δούμε ποιοι θα είναι οι νικητές. Ποιες εκπλήξεις να περιμένουμε; Πού θα δούμε ανατροπές;

Ωστόσο, θα διαβάσετε αρκετές φορές το «Dune»…

Όσκαρ 2022: Ποιοι αναμένεται να είναι οι νικητές στις τεχνικές κατηγορίες

BEST VISUAL EFFECTS

Dune
Free Guy
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
No Time to Die
Spider-Man: No Way Home

Η Marvel έχει το πλεονέκτημα σε αυτή την κατηγορία με δύο ταινίες. Όμως, τέτοιες κατηγορίες, συνήθως, πάνε σε ταινίες που έχουν κερδίσει υποψηφιότητες και σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Το «Dune» έχει συγκεντρώσει συνολικά 10 υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένης αυτής στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας. Μάλιστα, ο κόσμος που έχουν δημιουργήσει φαίνεται καθόλα αληθινός και δε θυμίζει τα σχεδόν ψεύτικα εφέ των δύο ταινιών του MCU (συγγνώμη αλλά είναι αλήθεια) και του «Free Guy».

Ποιος θα κερδίσει & Ποιος πρέπει να κερδίσει: Dune

BEST PRODUCTION DESIGN

Dune (Zsuzsanna Sipos & Patrice Vermette)
Nightmare Alley (Tamara Deverell & Shane Vieau)
The Power of the Dog (Grant Major & Amber Richards)
The Tragedy of Macbeth (Stefan Dechant & Nancy Haigh)
West Side Story (Rena DeAngelo & Adam Stockhausen)

Μία από τις κατηγορίες που έχουν, πραγματικά, κάτι να δείξουν καθώς όλοι οι υποψήφιοι είναι άξιοι να τιμηθούν με βραβείο Όσκαρ. Από τα μοναδικά κτίρια και δημιουργίες του «Nightmare Alley», τα ατμοσφαιρικά σκηνικά του «The Tragedy of Macbeth», μέχρι τη νέα πνοή σε ένα γνωστό έργο του «West Side Story». Ωστόσο, το «Dune» έχει το προβάδισμα για τη δημιουργία τριών ξεχωριστών πλανητών με την κουλτούρα του ο καθένας.

Ποιος θα κερδίσει: Dune

Ποιος πρέπει να κερδίσει: Dune ή Nightmare Alley

BEST CINEMATOGRAPHY

Dune (Greig Fraser)
Nightmare Alley (Dan Lausten)
The Power of the Dog (Ari Wegner)
The Tragedy of Macbeth (Bruno Delbonnel)
West Side Story (Janusz Kaminski)

Σε αυτή την κατηγορία κονταροχτυπιούνται ο Greig Fraser για το «Dune» και η Ari Wegner για την «Εξουσία του Σκύλου». Ο Fraser έχει κερδίσει σε μεγάλα βραβεία που προβλέπουν τα Όσκαρ όπως τα Camerimage, ASC και BAFTA, ενώ, η δουλειά του στο «The Batman» θυμίζει στα μέλη της Ακαδημίας το τι μπορεί να κάνει. Από την άλλη, η Ari Wegner θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα κερδίζει το βραβείο αυτό και η υπεροχή της στα Critic’s Choice μπορούν να δείχνουν προς μία νίκη. Αν η Wegner καταφέρει να κερδίσει εδώ, τότε, μπορεί η «Εξουσία του Σκύλου» να φτάσει μέχρι και το μεγάλο βραβείο.

Ποιος θα κερδίσει & Ποιος πρέπει να κερδίσει: Dune

BEST ORIGINAL SONG

“Be Alive” — Beyoncé Knowles-Carter & Darius Scott (King Richard)
“Dos Oruguitas” — Lin-Manuel Miranda (Encanto)
“Down to Joy” — Van Morrison (Belfast)
“No Time to Die” — Billie Eilish & Finneas O’Connell (No Time to Die)
“Somehow You Do” — Diane Warren (Four Good Days)

Τα τελευταία χρόνια, στην κατηγορία αυτή βλέπουμε μία προτίμηση της Ακαδημίας προς τα τραγούδια που “ντύνουν” τις ταινίες του James Bond. Και φέτος, αυτό φαίνεται να μην αλλάζει, με την Billie Eilish να κερδίζει το Όσκαρ 2022 για το τραγούδι «No Time To Die». Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, παρατηρείται μία άνοδος του «Encanto» και, ενώ, το πιο δημοφιλές τραγούδι του δεν μπορούσε να είναι υποψήφιο από λάθος επιλογή της Disney, μπορεί να δούμε την ταινία να κλέβει αυτό το Όσκαρ μέσα από τα χέρια της Eilish.

Ποιος θα κερδίσει: “No Time to Die” — Billie Eilish & Finneas O’Connell

Ποιος πρέπει να κερδίσει: “Be Alive” — Beyoncé Knowles-Carter & Darius Scott

BEST MAKEUP & HAIRSTYLING

The Eyes of Tammy Faye
House of Gucci
Coming 2 America
Cruella
Dune

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε παρατηρήσει το βραβείο αυτό να συνοδεύεται και με νίκη σε κάποια από τις κατηγορίες υποκριτικής. Η Renee Zellweger και «Judy», ο Gary Oldman και το «The Darkest Hour». Μάλιστα, η Ακαδημία βραβεύει ταινίες που έχουν πολύ και καλή χρήση του μακιγιάζ, ενώ, είναι θετικό να έχεις αλλάξει τελείως τον πρωταγωνιστή σου. Αν εδώ, το «The Eyes of Tammy Faye» δεν καταφέρει να αποσπάσει το βραβείο, τότε, η θέση της Jessica Chastain ως φαβορί για το βραβείου Α’ Γυναικείου Ρόλου δεν είναι σίγουρη.

Ποιος θα κερδίσει: The Eyes of Tammy Faye

Ποιος πρέπει να κερδίσει: Cruella

BEST FILM EDITING

Don’t Look Up (Hank Corwin)
Dune (Joe Walker)
King Richard (Pamela Martin)
The Power of the Dog (Peter Sciberras)
Tick, Tick… Boom! (Myron Kerstein & Andrew Weisblum)

Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες κατηγορίες της βραδιάς. Τα βραβεία που μας δείχνουν το δρόμο για τα Όσκαρ 2022, έχουν πάει και σε διαφορετικές ταινίες. Θα κερδίσει, τελικά, αυτή με το περισσότερο μοντάζ (Don’t Look Up), αυτή που έχει έξυπνο μοντάζ ώστε να κάνει τους ηθοποιούς να φαίνεται ότι παίζουν τένις (King Richard) ή αυτή που έχει το καλύτερο μοντάζ (Dune);

Ποιος θα κερδίσει & Ποιος πρέπει να κερδίσει: Dune

BEST SOUND

Belfast
Dune
No Time to Die
The Power of the Dog
West Side Story

Η κατηγορία που έχει “κλείσει” από όταν η ταινία κυκλοφόρησε στις αίθουσες. Ο ήχος του «Dune» είναι μαγευτικός και δίνει τόσα πολλά στην ιστορία, σε κάνει να μοιάζεις πως ζεις στον πλανήτη Arakis και ότι είσαι δίπλα σε κάθε βήμα των πρωταγωνιστών. Μπορεί να δούμε, να το κερδίζει κάποιο μιούζικαλ, αλλά είναι δύσκολο να ανατρέψει κάποιος το «Dune».

Ποιος θα κερδίσει & Ποιος πρέπει να κερδίσει: Dune

BEST COSTUME DESIGN

Cruella (Jenny Beavan)
Cyrano (Massimo Cantini Parrini)
Dune (Jacqueline West)
Nightmare Alley (Luis Sequeira)
West Side Story (Paul Tazewell)

Σε αυτή την κατηγορία, από την αρχή της κούρσας των Όσκαρ 2022, υπάρχει ένα και μοναδικό φαβορί. Αυτό δεν είναι άλλο από την «Cruella». Για αρχή, τα κοστούμια λένε τη δική τους ιστορία για τους χαρακτήρες, το παρελθόν τους και το μέλλον τους. Επίσης, η πληθώρα των κοστουμιών και το πόσο σου μένουν στο μυαλό είναι ένα μεγάλο συν. Αν κερδίσει κάποιος άλλος το βραβείο αυτό θα εκπλαγούμε και θα πούμε ότι το “έκλεψαν” από τα καλύτερα κοστούμια που είδαμε για φέτος στο σινεμά.

Ποιος θα κερδίσει & Ποιος πρέπει να κερδίσει: Cruella

BEST ORIGINAL SCORE

Don’t Look Up (Nicholas Britell)
Dune (Hans Zimmer)
Encanto (Germaine Franco)
Parallel Mothers (Alberto Iglesias)
The Power of the Dog (Jonny Greenwood)

Όταν δημιουργείς ολόκληρα μουσικά όργανα για να δημιουργήσεις το score για μία ταινία, τότε νομίζω πως δεν έχεις αντίπαλο. Αυτό ακριβές έκανε ο Hans Zimmer για το «Dune». Το score δίνει μία επιβλητικότητα στην ταινία και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του έπους του Denis Villeneuve. Αν μπορεί να του πάρει κάποιος το βραβείο είναι ο Jonny Greenwood, καθώς έχει βρεθεί πολλές φορές υποψήφιος, αλλά χωρίς καμία νίκη. Ωστόσο, δε βρέθηκε με το καλύτερό του score για φέτος. Αυτό το είχε το «Spencer».

Ποιος θα κερδίσει: Dune

Ποιος πρέπει να κερδίσει: Spencer

Όπως όλα δείχνουν, το «Dune» θα καταφέρει να κερδίσει από 5 μέχρι 6 βραβεία στις τεχνικές κατηγορίες και να φύγει από την Τελετή Απονομής των βραβείων Όσκαρ 2022 με τις περισσότερες νίκες της βραδιάς. Ωστόσο, δε νομίζουμε να το δούμε να επικρατεί σε κάποια από τις μεγάλες κατηγορίες.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;