Κορωνοϊός - Γκάγκα: Τέλος το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους - Πότε θα καταργηθεί
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανακοίνωσε την πιθανή άρση του διοικητικού προστίμου των 100 ευρώ το μήνα στους ανεμβολίαστους.

Πριν από λίγη ώρα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ εξήγγειλε την πιθανή άρση του διοικητικού προστίμου των 100 ευρώ το μήνα στους ανεμβολίαστους κατά του κορωνοϊού άνω των 60.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης, η κ. Γκάγκα μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στην εμβολιαστική εκστρατεία. Η κ. Γκάγκα σημείωσε πως το καλοκαίρι οι μη εμβολιασμένοι άνω των 60 δε θα χρειάζεται να πληρώνουν το διοικητικό πρόστιμο που επιβλήθηκε στις αρχές του χρόνου.

Σε σχετική ερώτηση για το πότε θα καταργηθεί το εν λόγω μέτρο απάντησε:

«Θα δούμε, πιθανότατα από τον επόμενο μήνα»

Επίσης, η κ. Γκάγκα πρόσθεσε πως αν τα κρούσματα κορωνοϊού μειωθούν σε 200 με 300 την ημέρα τότε μπορεί να υπάρξει και μεγαλύτερη απελευθέρωση, αλλά ακόμη δεν είμαστε εκεί.

Σε ό,τι αφορά μία τέταρτη δόση του εμβολίου, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε ότι δεν εξετάζεται να χορηγηθεί παρά μόνο σε κάποιες κατηγορίες ανοσοκατεσταλμένων ατόμων.

Επιπλέον, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας και αυτός στον ΣΚΑΪ την Τρίτη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταργηθεί προσωρινά το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί -έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας (…) είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα»

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;