Κατάργηση πιστοποιητικού εμβολιασμού - Σκέψεις για ανεμβολίαστους στην εστίαση
Μεγάλος είναι ο προβληματισμός καθώς εντείνονται οι συζητήσεις για το πότε και σε ποιους χώρους καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Μεγάλος είναι ο προβληματισμός καθώς εντείνονται οι συζητήσεις για το πότε καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού και σε ποιους χώρους θα μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα οι ανεμβολίαστοι.

Ειδικοί εκτιμούν ότι το Πάσχα είναι η περίοδος που το green pass θα καταργηθεί. Προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν και η δήλωση από τον Γκίκα Μαγιορκίνη στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Όπως ο ίδιος ανέφερε:

«Θα συμβεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Ίσως και τη Μεγάλη Εβδομάδα να μην έχουμε Green pass. Άπαξ και δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή πίεση στο Σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του».

Παράλληλα όμως, προειδοποίησε ότι θα περάσει καιρός μέχρι να μηδενιστούν τα κρούσματα κορωνοϊού.

«Ο ιός δεν θα σταματήσει να μεταδίδεται ούτε το καλοκαίρι, αλλά θα είναι σε πολύ πιο διαχειρίσιμο επίπεδο. Είμαστε στη φάση που θέλουμε να γυρίσουμε σε μια πιο ομαλή κανονική ζωή και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πάνε πιο πίσω. Ο ιός έχει έρθει για να μείνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί. Θα βλέπουμε ανεβοκατέβασμα των κρουσμάτων και κατά καιρούς μια ήπια και πιο διαχειρίσιμη, θεωρούμε προς το παρόν, αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας».

Όσον αφορά το αν η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα ενθαρρύνει κάποιους να μην προχωρήσουν σε εμβολιασμό ο ίδιος ανέφερε:

«Ο εμβολιασμός γίνεται πρωτίστως για να προστατεύσουμε την υγεία μας. Ο εμβολιασμός για απόκτηση του Green pass γίνεται για να μειωθεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας. Άπαξ και δεν υπάρχει πίεση δεν υπάρχει και λόγος χρήσης του» ανέφερε ακόμη, υπογραμμίζοντας όμως ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι «το πρώτο που θα επανέλθει εάν ξανανέβει η πίεση στο σύστημα Υγείας».

Σχετικά με τη μάσκα, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων είπε ότι «είναι λογικό να καταργηθεί στους κλειστούς χώρους εκτός από νοσοκομεία και γηροκομεία».

«Πολλές χώρες όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Βρετανία έχουν αποσύρει την χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αυτό θα γίνει και στην Ελλάδα όταν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες», πρόσθεσε.

Διαφωνία Μαγιορκίνη – Βασιλακόπουλου για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Διαφωνία προκάλεσε η δήλωση του καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη περί κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Στη συγκεκριμένη δήλωση, την οποία επιβεβαίωσε και ο ίδιος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αντέδρασε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επανέλαβε ότι είναι «πολύ πρόωρη η κουβέντα για κατάργηση των πιστοποιητικών. Στις χώρες που συζητείται κάτι τέτοιο, το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πολύ υψηλό και είναι πολύ δύσκολο να έρθει κάποιος σε επαφή με ανεμβολίαστο, ενώ στην Ελλάδα έχουμε ακόμη αρκετούς ανεμβολίαστους».

Ο κ. Βασιλακόπουλος ήταν κατηγορηματικός στο να μην καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, σημειώνοντας ότι ο μοναδικός λόγος για να έρθει η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι για να μην είναι δυσαρεστημένοι όσοι δεν το έχουν.

«Ο μόνος λόγος για πρόωρη κατάργηση του πιστοποιητικού είναι να μην είναι δυσαρεστημένοι όσοι δεν το έχουν. Κάτι τέτοιο μπορεί να αποφασιστεί και για προεκλογικούς λόγους», τόνισε.

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 1