Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορούμενων
Σήμερα ξεκινάει η διαδικασία της απολογίας των έξι κατηγορουμένων, δύο επιχειρηματιών και τεσσάρων αστυνομικών για την ανθρωποκτονία του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου.

Συνεχίζεται η δίκη για την ανθρωποκτονία του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου με τη διαδικασία των απολογιών των έξι κατηγορουμένων, δύο επιχειρηματιών και τεσσάρων αστυνομικών. Η ανθρωποκτονία του ακτιβιστή έγινε έξω από κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 , και η διαδικασία των απολογιών ξεκινά σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Μετά από 13 συνεδριάσεις, η δίκη που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο, αρχίζει να φτάνει όλο και πιο κοντά στην ετυμηγορία των δικαστών. Η ετυμηγορία θα πρέπει να αναμένεται τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Πρώτος θα απολογηθεί ο 78χρονος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου για όσα καταλογίζονται στο κατηγορητήριο για τον θάνατο του ακτιβιστή. Στη συνέχεια θα απολογηθεί ο ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου. Σύμφωνα με το βούλευμα παραπομπής των έξι κατηγορούμενων, τόσο ο κοσμηματοπώλης όσο και ο μεσίτης καταγράφηκαν να χτυπούν με κλωτσιές τον 33χρονο: «με πρόθεση επέφεραν στο θύμα σωματικές κακώσεις που μπορούσαν να του προκαλέσουν κίνδυνο για τη ζωή του, ήτοι επικίνδυνες σωματικές βλάβες, το δε επελθόν αποτέλεσμα του θανάτου του οφείλεται σε συγκλίνουσα αμέλειά τους».

Ο θάνατος του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου είχε προκαλέσει μαζικές κινητοποιήσεις. Ενώ, τα τελευταία λεπτά της ζωής του έχουν καταγραφεί και μεταδοθεί στα ΜΜΕ. Το θύμα στα επίμαχα βίντεο, που προβλήθηκαν στο δικαστήριο, φαίνεται να δέχεται σφοδρά χτυπήματα από τους δύο πρώτους κατηγορούμενους στο κεφάλι και τελικά καταλήγει καθώς οι αστυνομικοί προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες.

Ο κοσμηματοπώλης ισχυρίζεται ότι το θύμα μπήκε στο κατάστημα του «με σκοπό να τον ληστέψει». Επίσης, ισχυρίζεται ότι εμπόδισε τον Ζακ Κωστόπουλο να εξέλθει από το κοσμηματοπωλείο με σκοπό να τον εμποδίσει να διαφύγει μέχρι να φθάσει η αστυνομία και χωρίς πρόθεση να του προξενήσει βλάβη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η δικογραφία ο 33χρονος εισήλθε για «άγνωστη αιτία» στο κοσμηματοπωλείο του πρώτου κατηγορούμενου επί της οδού Γλάδστωνος του οποίου η πόρτα ήταν ανασφάλιστη από τον ιδιοκτήτη λόγω της ολιγόλεπτης απουσίας του. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Κωστόπουλος ήταν σε υπερδιέγερση και όταν αντιλήφθηκε πως δεν μπορεί να εξέλθει, άρχισε να χτυπά με πυροσβεστήρα αρχικά την γυάλινη θύρα και στην συνέχεια το κατώτερο επίπεδο της βιτρίνας που θρυμματίστηκε.

Στην προσπάθειά του να συρθεί για να βγει από εκεί δέχθηκε αλλεπάλληλα σφοδρά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα από τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι αστυνομικοί και ενώ ήδη ήταν αιμόφυρτος και σε «αδυναμία συγκέντρωσης των δυνάμεων του και εμφάνιζε δυσχέρειες στην αναπνοή. έδρασαν με υπερβάλλοντα ζήλο» και με άσκηση έντονης βίας τον ακινητοποίησαν «μη προβλέποντας το επελθέν αποτέλεσμα».

Ο 78χρονος καλείται να αντικρούσει την κατηγορία πως και αυτός και ο μεσίτης θα μπορούσαν να προβλέψουν το θανατηφόρο αποτέλεσμα των χτυπημάτων εν τούτοις «από έλλειψη της προσήκουσας προσοχής έδρασαν απερίσκεπτα μη προβλέποντας το επελθόν αποτέλεσμα».

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
0 - 0
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
0 - 0
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
90 - 54
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;