Ρωσικές εταιρίες παίρνουν τη θέση πολυεθνικών - Ο «Θείος Βάνια» αντικαθιστά τα McDonald's
Ρωσικές εταιρείες ετοιμάζονται να καλύψουν το κενό που αφήνουν διάφορες πολυεθνικές καθώς αποχωρούν από τη χώρα εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, πολλές είναι οι εταιρείες που αποσύρουν τις οικονομικές τους δραστηριότητες από τη Ρωσία. Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, έγινε γνωστό ότι τα McDonalds έκλεισαν στη Μόσχα μετά από 32 χρόνια λειτουργίας. Τώρα, όμως, φαίνεται πως μία Ρωσική αλυσίδα έρχεται να πάρουν τη θέση τους.

Σε μία προσπάθεια να καλύψει η Ρωσία τα κενά που έχουν δημιουργηθεί έπειτα από τις αποχωρήσεις δεκάδων εταιρειών εξαιτίας των κυρώσεων για τον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλάζει τα δεδομένα στον επιχειρηματικό χώρο και βάζει δικές τις εταιρείες στη θέση αυτών που έχουν αποχωρήσει από τη χώρα. Μάλιστα, στις 12 Μαρτίου έγινε γνωστό ότι η ρωσική αλυσίδα fast food «Uncle Vanya» («Θείος Βάνια») κατέθεσε αίτηση για να κατοχυρώσει ένα λογότυπο το οποίο παραπέμπει στο σήμα κατατεθέν της McDonald’s.

Το εν λόγω σχέδιο στηρίζεται στο γράμμα «Β» από το «Θείος Βάνια». Μάλιστα, το σχέδιο θα είναι σε κίτρινο χρώμα με κόκκινο φόντο και θυμίζει σε πολλά το αντίστοιχο σχέδιο του McDonald’s.

Η νέα εταιρεία σε ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι εντός ενός έτους θα έχει ανοίξει 250 νέα εστιατόρια μόνο στη Μόσχα.

Να σου θυμήσου πως η McDonald’s ανακοίνωσε ότι κλείνει και τα 850 καταστήματά της στη Ρωσία, σε μία κίνηση που υπολογίζεται ότι της κοστίζει 50 εκατ. δολάρια τον μήνα.

Από τη μεριά τους, οι ρωσικές αρχές έχουν δηλώσει ότι δεν θα προστατεύουν πια τις πατέντες των ξένων εταιρειών οι οποίες σχετίζονται με χώρες εχθρικές προς τη Ρωσία, ως απάντηση στις κυρώσεις της Δύσης και τη μαζική έξοδο των πολυεθνικών.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;