Αναδρομική επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα για τους φοιτητές - Πώς θα δοθεί
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε για την αναδρομική επιδότηση ρεύματος που θα πάρουν οι φοιτητές. - Δε θα απαιτούνται οικονομικά κριτήρια.

Το κύμα ακρίβειας έφερε μερικά μέτρα υποστήριξης των πολιτών από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στο ρεύμα, τα καύσιμα και τις διάφορες ανατιμήσεις στα τρόφιμα. Σε αυτά τα μέτρα υπάρχει και ενίσχυση της φοιτητικής κατοικίας και των φοιτητών με επιδότηση ρεύματος.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, βρέθηκε καλεσμένη στον Γιώργο Αυτιά στο ΣΚΑΪ και δήλωσε:

«Η επιδότηση στο ρεύμα των φοιτητών με δήλωση της φοιτητικής κατοικίας θα γίνεται μέσω ΑΑΔΕ με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο, και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο»

Όπως διευκρίνισε η υπουργός για την επιδότηση ρεύματος:

«Θα πρέπει να υπάρχει συμβόλαιο μίσθωσης» 

Η κ. Κεραμεώς τόνισε πως από τα μέτρα ενίσχυσης των πολιτών έναντι στο κύμα ακρίβειας δε θα μπορούσαν να λείπουν οι φοιτητές και πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται να ενισχύσει τη φοιτητική κατοικία, γι’ αυτό και στο εξής στη δήλωση θα αναγράφεται η φοιτητική κατοικία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η κυβέρνηση πορεύεται με σχέδιο και οι φοιτητές δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός αυτού του πακέτου στοχευμένων ρυθμίσεων»

Όπως είχε ανακοινώσει ο κ. Κώστας Σκρέκας, σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, στις νέες φορολογικές δηλώσεις δημιουργείται πεδίο για τη συμπλήρωση αριθμού παροχής φοιτητικής κατοικίας. Σε αυτές τις παροχές που θα δηλωθούν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, η επιδότηση που αναλογεί θα δοθεί αναδρομικά από τον Ιανουάριο.

Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές θα λάβουν:

  • 42 ευρώ για τον Ιανουάριο, εφόσον έχουν «κάψει» 300 κιλοβατώρες
  • 39 ευρώ για τον Φεβρουάριο, εφόσον έχουν «κάψει» 300 κιλοβατώρες
  • 39 ευρώ για τον Μάρτιο, εφόσον «κάψουν» 300 κιλοβατώρες

Το συνολικό ποσό της αναδρομικής επιδότησης θα ανέρχεται σε 120 ευρώ για το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος

Οι επιδοτήσεις θα μπουν κατευθείαν στους λογαριασμούς ρεύματος, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα. Οπότε οι φοιτητές που θα δηλωθούν φέτος στις φορολογικές δηλώσεις των γονιών τους, θα πρέπει να περιμένουν μια γενναία έκπτωση σε έναν από τους επόμενους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος, από τον Απρίλιο και μετά.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 1