Πέντε σειρές για εσένα που ενδιαφέρεσαι για την επιχειρηματικότητα
Σειρές που θα «ξυπνήσουν» τον επιχειρηματία μέσα σου.

Τον τελευταίο καιρός η επιχειρηματικότητα έχει έρθει αρκετά στο προσκήνιο με πολλές νέες και νέους να δηλώνουν έντονο ενδιαφέρον για να εμπλακούν στον «επιχειρηματικό σύμπαν», που παλιότερα τρόμαζε πολύ κόσμο. Ο κόσμος της επιχειρηματικότητας βέβαια  ενθουσιάζει πολύ κόσμο λόγω των προκλήσεων που μπορούν να παρουσιαστούν, αλλά και της δημιουργικότητας που χρειάζεται προκειμένου μία επιχείρηση να επιτύχει και να αποφέρει έσοδα.

Παρ’ όλα αυτά σίγουρα το να είσαι επιχειρηματίας δεν είναι ευδυλλιακό, αφού οι προκλήσεις συχνά εμφανίζονται ως προβλήματα, που μάλιστα πολλές φορές είναι δύσκολο να επιλυθούν. Όταν όμως θέλεις να εμπλακείς με κάποιο τρόπο στον κόσμο των επιχειρήσεων, πολλές φορές ίσως αναζητάς κάποιου είδους έμπνευση. Βέβαια, ίσως απλώς θέλεις να δεις μία σειρά που θα σε διασκεδάσει και θα σε εμπνεύσει ταυτόχρονα. Όπως και να ‘χει αυτές οι σειρές είναι κατάλληλες για σένα που γουστάρεις το επιχειρείν και αυτό βγαίνεις προς… τις τηλεοπτικές σου προτιμήσεις!

1. Super Pumped: The Battle for Uber

Υπόθεση: Το «Super Pumped» είναι μία τηλεοπτική ανθολογία του Showtime, όπου κάθε κύκλος θα επικεντρώνεται στη ζωή ενός διαφορετικού επιχειρηματία. Η πρώτη σεζόν επικεντρώνεται στον CEO και συνιδρυτή της Uber, Travis Kalanick, τον οποίο υποδύεται ο Joseph Gordon-Levitt.

Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο best seller βιβλίο του Mike Isaac θα αναφερθεί μεταξύ άλλων και στον τρόπο με τον οποίο τελικά εκδιώχθηκε ο Kalanick από το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και στα προβλήματα που έφερε η εφαρμογή στα χρηματοπιστωτικά ισρύματα. Στο πλάι του Levit βρίσκουμε τον Kyle Chandler στον ρόλο του μέντορα του Kalanick, Bill Gurley, έναν Τεξανό επενδυτή επιχειρηματικών κεφαλαίων που ποντάρει τη φήμη του στην επιτυχία της Uber και την Uma Thurman που υποδύεται την Arianna Huffington, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Uber.

2. Girlboss

Υπόθεση:  Η σειρά είναι ελαφρώς βασισμένη στη ζωή της αυτοδημιούργητης business woman, Sophia Amarusso. Η επαναστάτρια και απένταρη, Sophia, δημιουργεί από το πουθενά μία online επιχείρηση και μαθαίνει πώς να είναι το αφεντικό. Επομένως, αυτή η πολύ μικρή σε διάρκεια σειρά αφορά όχι μόνο την επιχειρηματικότητα, αλλά τη γυναικεία επιχειρηματικότητα που το τελευταίο διάστημα μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και έχει μπει στο επίκεντρο προκειμένου να ενισχυθεί.

3. Start-Up

Υπόθεση: Το «Start-Up» ακολουθεί νέους και νέες που οι ζωές τους συνδέονται απροσδόκητα -σε ορισμένες περιπτώσεις από την παιδική τους ηλικία- όσο αγωνίζονται και κυνηγούν τα όνειρά τους για επιτυχία και αγάπη στον κόσμο της τεχνολογίας. Ολόκληρη η σειρά διαδραματίζεται σε μία αντίστοιχη -όχι πραγματική- κορεατική Silicon Valley, ενώ κάθε επεισόδιο τίτλο που σχετίζεται με την επιχειρηματικότητα με πιο χαρακτηριστικό ίσως τον τίτλο του πέμπτου επεισοδίου που είναι «Hackathon».

4. Start Up

Υπόθεση: Σε αυτή τη σειρά βρίσκουμε την πιο «βρώμική» πλευρά των κρυπτονομισμάτων. Πιο συγκεκριμένα, στο «StartUp» παρακολουθούμε μια απόπειρα ξεπλύματος κλεμμένων χρημάτων που χρηματοδοτεί ένα κρυπτονόμισμα με εμπλεκόμενους μία χάκερ, έναν gangster-επενδυτή και έναν διεφθαρμένο πράκτορα. Πολλά να συμβούν και αυτή η σειρά σίγουρα υπόσχεται πολλή δράση!

5. The Office

Υπόθεση: Μπορεί το «The Office» να είναι ένα sitcom, αλλά δεν παύει να αναπαριστά τα όνειρα, τις φιλοδοξίες και την σκληρή καθημερινότητα μιας ομάδας εργαζομένων σε μια εταιρία προμήθειας χαρτιού. Κόντρες, συμπάθειες, προσωπικές ανησυχίες, καταστάσεις για γέλια και για κλάματα αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια των εννέα κύκλων της σειράς, με τους υπαλλήλους της εταιρίας  ναείναι ίσως ο εφιάλτης του κάθε αφεντικού. Η δουλειά έρχεται σε δεύτερη μοίρα όταν αναλύουν την οικογενειακή τους ζωή και όταν κουτσομπολεύουν ο ένας τον άλλο. Οι λέξεις «απόλυση» και «προαγωγή» αποτελούν το «κόκκινο πανί».

Ο διευθυντής Μάικλ Σκοτ πιστεύει πως έχει καταπληκτική αίσθηση του χιούμορ και όλες τις λύσεις για κάθε επιχειρηματικό πρόβλημα. Την ομάδα απαρτίζουν ο Τζιμ, ένας ταλαντούχος αλλά τεμπέλης πωλητής, ο προβληματικός Ντουάιτ, ο αδιάφορος Ράιαν και η γραμματέας Παμ. Η σειρά προτείνεται επειδή πολλές φορές η επιχειρηματικότητα δεν είναι μόνο fancy καταστάσεις και tech, αλλά και μία πιο απλή καθημερινότητα σε μία εταιρεία. Ε, αυτή η σειρά αυτό ακριβώς αναπαριστά -ή και σατιρίζει- με πάντα αρκετά κωμικό τρόπο!

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;