Πόλεμος στην Ουκρανία: Τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων - «Πιο ρεαλιστικές ακούγονται οι θέσεις»
Σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων θα περάσουν σήμερα οι δύο πλευρές Ρωσία και Ουκρανία.

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, οι δύο πλευρές περνάνε σε νέα φάση διαπραγματεύσεων για κατάπαυση πυρών. Όπως ανάφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μέσα από μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που έστειλε προς τους συμπολίτες του, οι θέσεις των δύο πλευρών στις διαπραγματεύσεις μεταξύ αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και της Ρωσίας ακούγονται πλέον πιο ρεαλιστικές.

Ο Ζελένσκι προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί χρόνος ωσότου να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις του Κιέβου. Ενώ, ανέφερε:

«Όλοι μας θέλουμε την ειρήνη και τη νίκη το συντομότερο δυνατό. Θα χρειαστεί προσπάθεια και υπομονή.»

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι κάθε πόλεμος τελειώνει με μια συμφωνία και διαβεβαίωσε ότι οι διαπραγματεύσεις «θα συνεχιστούν».

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τέταρτος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Ουκρανοί και Ρώσοι διαπραγματευτές συζήτησαν μέσω βιντεοσύνδεσης τη Δευτέρα και την Τρίτη. Ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχάιλο Πόντολιακ δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν την Τετάρτη.

Το Κίεβο αξιώνει να τερματιστεί ο πόλεμος και να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα. Από την πλευρά της η Μόσχα αξιώνει το Κίεβο να αναγνωρίσει ότι η χερσόνησος της Κριμαίας, που προσάρτησε το 2014, είναι ρωσική και να αναγνωρίσει επίσης ως ανεξάρτητες κρατικές οντότητες τις αυτοανακηρυγμένες λαϊκές δημοκρατίες του Ντονμπάς.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε ότι αυτός που χαρακτήρισε επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας θα φέρει στη Μόσχα ντροπή, ανέχεια και πολυετή απομόνωση. Ωστόσο, φάνηκε να κάνει μια παραχώρηση στη Μόσχα, αφήνοντας να εννοηθεί πως το Κίεβο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την προσπάθεια η Ουκρανία να ενταχθεί στο NATO, κάτι που η Ρωσία θεωρεί casus belli.

Σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου που δημοσιοποιήθηκε έπειτα από συνδιάλεξη του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο Ρώσος πρόεδρος έκρινε πως δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι το Κίεβο είναι διατεθειμένο «να δεσμευτεί για να βρεθούν αμοιβαία αποδεκτές λύσεις».

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
FT
2 - 0
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
FT
3 - 0
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;