Κορωνοϊός: Γιατί παρατηρείται νέα έξαρση των κρουσμάτων στην Ευρώπη
Oι λόγοι που προκάλεσαν τη νέα έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Αμερικανό καθηγητή Ιατρικής Ερικ Τόπολ.

Η χαλάρωση των μέτρων προστασίας, η υψηλότερη μεταδοτικότητα της υποπαραλλαγής ΒΑ.2 της Όμικρον και η μείωση της ανοσίας από τα εμβόλια είναι μερικοί από τους λόγους που παρατηρείται νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε πολλές χώρες της Ευρώπης, σύμφωνα με τον Αμερικανό καθηγητή Ιατρικής Ερικ Τόπολ.

Όπως αναφέρει ο Τόπολ στο Twitter, δεν υπάρχει ξεκάθαρος και σίγουρος τρόπος προκειμένου να φανεί ποιος από αυτούς τους παράγοντες ή αν ο συνδυασμός αυτών, προκαλεί τη νέα έξαρση στην Ευρώπη. Ωστόσο, επισημαίνει ότι δεν εμπλέκεται κάποια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού.

Ο Τοπόλ παραθέτει επίσης έναν πίνακα των Financial Times με τα στοιχεία των τελευταίων επτά ημερών σε ό,τι αφορά τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid στην Ελλάδα, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε δύο άλλους πίνακες των FT, παρατίθενται στοιχεία που αφορούν στα ποσοστά των πολιτών στις εν λόγω χώρες που έχουν λάβει την τρίτη δόση καθώς και εκείνων που έχουν εμβολιαστεί μόνο με δύο δόσεις.

Ο Τοπόλ σημειώνει ότι δεν υπάρχει συσχετισμός των αριθμών αυτών με την ανοδική πορεία των κρουσμάτων.

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;