Tinder: Διαθέσιμο θα είναι πλέον το ποινικό μητρώο των χρηστών του
Το Tinder φέρνει μία μεγάλη αλλαγή με σκοπό να προστατέψει τους χρήστες του.

Μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές γνωριμιών, το Tinder σε μία προσπάθεια για να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στους χρήστες της, αποφάσισε να κάνει ένα βήμα που κανείς δεν περίμενε. Η εφαρμογή θα περάσει σε ελέγχους για πιθανό παραβατικό παρελθόν από τους χρήστες της.

Μέσα στην εβδομάδα, οι χρήστες του Tinder θα δουν το εργαλείο που θα κάνει τους ελέγχους ενσωματωμένο στο Κέντρο Ασφαλείας της εφαρμογής. Η νέα αυτή επιλογή είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της μητρικής εταιρείας του Tinder, Match Group, και της Garbo, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας που κάνει ελέγχους ποινικού μητρώου επικεντρωμένη στην πρόληψη της διεμφυλικής βίας.

Επιπλέον, η Garbo, θα επιτρέπει σε οποιονδήποτε, χρήστη του Tinder ή μη, έναντι μικρού αντιτίμου να αποκτά πληροφορίες που σχετίζονται με το ενδεχόμενο παραβατικό παρελθόν κάποιου.

Η Garbo έχει δημιουργηθεί από την Κάθριν Κοσμίδη, η οποία είχε στο παρελθόν πέσει θύμα διεμφυλικής βίας. Η εταιρεία διενεργεί ελέγχους και συλλέγει στοιχεία σε όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ, κυρίως για συλλήψεις και καταδίκες που αφορούν σε σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς.

Με τη νέα του υπηρεσία το Tinder θέτει ως στόχο να κάνει τους χρήστες, και κυρίως τις γυναίκες, να νοιώσουν πιο ασφαλείς στη χρήση της εφαρμογής. Από την άλλη, εγείρονται πολλές αμφιβολίες για τη σκοπιμότητά του, καθώς υπάρχουν ανησυχίες για το πώς θα χρησιμοποιήσει καθένας αυτά που θα μάθει για κάποιον άλλον.

Η Κοσμίδη δήλωσε στο CNNi ότι οι άνθρωποι που θα χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία είτε είναι πολύ προσεκτικοί είτε έχουν υπόνοιες για τον άλλον. Επιπλέον, η κ. Κοσμίδη συμφωνεί ότι η υπηρεσία δεν παρέχει απόλυτη προστασία στους χρήστες. Όπως λέει, μάλιστα, μέχρι στιγμής στα αρχεία της Garbo υπάρχουν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο φάκελοι με παραβάσεις σεξουαλικού χαρακτήρα και είναι γεγονός ότι «οι περισσότεροι παραβάτες δεν ήρθαν ποτέ σε επαφή με το νομικό σύστημα».

Όπως υποστηρίζει μία Κοινωνιολόγος, η Νικόλ Μπαντέρα:

«Η σεξουαλική βία σε πολύ λίγες περιπτώσεις καταγγέλεται. Πολλοί από τους εγκληματίες είναι εκεί έξω και δεν έχουν ποινικό μητρώο.»

Πολλοί, όμως, διαφωνούν με την κίνηση αυτή του Tinder και θεωρούν ότι πετάει το μπαλάκι της προστασίας από τέτοια περιστατικά στους χρήστες χωρίς να κάνει κάτι για να τους προστατέψει η ίδια η εφαρμογή.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;