Πόλεμος στην Ουκρανία: Το βίντεο επίθεσης των Ουκρανών στη ρωσική φάλαγγα αρμάτων και θωρακισμένων
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η μητέρα των μαχών έξω από το Κίεβο

Η μεγάλη μάχη συνεχίζεται στην Ουρανία. Η ρωσική εισβολή συνεχίζει να σφυροκοπά τη χώρα και οι Ουκρανοί θα μείνουν στην ιστορία για τη θρυλική αντίστασή τους στον φιλόδοξο κατακτητή.

Η «μητέρα των μαχών» έγινε λίγο έξω από το Κίεβο, όπου οι Ουκρανοί κατάφεραν να απωθήσουν τη ρωσική φάλαγγα, που αποτελούνταν από άρματα μάχης και θωρακισμένα. Η φάλαγγα υπέστη σοβαρές ζημιές με ένα άρμα κι ένα θωρακισμένα να καταστρέφονται.

Η Ουκρανία με βίντεο που δημοσίευσε χθες υποστήριξε ότι βομβάρδισε το συγκεκριμένο κονβόι σε ενέδρα. Μάλιστα όπως λένε οι Ουκρανοί ο συνταγματάρχης, Αντρέι Ζαχάρωφ, διοικητής του συντάγματος αρμάτων μάχης, σκοτώθηκε στην ενέδρα αυτή.

Το μονταρισμένο βίντεο 45 δευτερολέπτων, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, είναι ένα μοντάζ από τις μάχες στο δρόμο και δείχνει έναν ή περισσότερους ουλαμούς ρωσικών αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης να δέχονται επανειλημμένες επιθέσεις. Η ποιότητα παραγωγής του βίντεο μπορεί να ερμηνευθεί και ως μια ένδειξη ότι οι μάχες που κινηματογραφούνται ίσως δεν έγιναν την Πέμπτη.

Στο βίντεο ακούγεται κι ένα ηχητικό όπου ένας Ρώσος στρατηγός δίνει αναφορά λέγοντας:  «Δεν μπορώ να αναφέρω για το 6ο σύνταγμα. Συλλέγω στοιχεία. Πολλές απώλειες. Μας περίμεναν. Ο επικεφαλής της φάλαγγας έπεσε σε ενέδρα. Ο διοικητής του συντάγματος σκοτώθηκε στη μάχη».

Αρκετοί στρατιωτικοί αναλυτές χαρακτήρισαν το βίντεο αξιόπιστο και είπαν ότι δείχνει ελλιπή τακτική εκ μέρους των ρωσικών δυνάμεων, με περισσότερα από 20 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα σε έναν κεντρικό δρόμο αρκετά κοντά στην πρωτεύουσα.

;h3Σοβαρές απώλειες ο ρωσικός στρατός

Μέχρι στιγμής, 164 ρωσικά άρματα μάχης έχουν καταστραφεί, υποστεί ζημιές ή αιχμαλωτιστεί, σύμφωνα με το εξειδικευμένο παρατηρητήριο Oryx, το οποίο παρακολουθεί τις απώλειες με τη χρήση φωτογραφικών ή βιντεοσκοπημένων αποδεικτικών στοιχείων. Η Ουκρανία έχει χάσει 47 άρματα μάχης και 39 οχήματα μάχης από τις μικρότερες δυνάμεις της.

Μια εκτίμηση των ΗΠΑ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ανέφερε ότι 5.000 έως 6.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και 2.000 έως 4.000 Ουκρανοί στρατιώτες, καθώς και πολλοί περισσότεροι άμαχοι. Μια άλλη εκτίμηση των ΗΠΑ εκτιμούσε ότι και οι δύο πλευρές είχαν χάσει το 8% έως 10% των στρατιωτικών μέσων που είχαν δεσμεύσει στις μάχες.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;