Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Νέα προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας - Δείτε πού χιονίζει τώρα
Χιόνια σε Βριλήσσια, Χολαργό, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Λιόσια, Ηλιούπολη και αλλού - Δείτε πού χιονίζει τώρα - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Χιόνια σήμερα, Πέμπτη 10/03, σε Βριλήσσια, Χολαργό, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ψυχικό, ενώ διάφορα βίντεο έφτασαν στο neolaia.gr, με χιονοπτώσεις σε περιοχές της Αθήνας, όπως Λιόσια και Ηλιούπολη.

Χιόνια στο Χολαργό, 16:30.

Με την κακοκαιρία «Φίλιππος» να είναι σε πλήρη εξέλιξη, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έστειλε νέα προειδοποίηση προς τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, η προειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναφέρει:

«Επαναλαμβάνουμε ισχυρή σύσταση για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια.

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε εξέλιξη».

Από το πρωί χιονίζει σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και στην Αττική, προκαλώντας προβλήματα στους δρόμους.

Μάλιστα στην εθνική οδό κοντά στο Σείριο, σημειώθηκε καραμπόλα επτά αυτοκινήτων.

Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των (3,5) τόνων και στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 66η χ/θ (Στροφυλλιά) έως την 88η χ/θ (Παπάδες), με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων (Νομός Ευβοίας).

Η χιονισμένη λίμνη Μπελέτσι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Μόνο με αλυσίδες γίνεται η κίνηση στην Αθηνών – Λαμίας από το ύψος των Αφιδνών και πάνω με τον έλεγχο των οχημάτων να γίνεται στη γέφυρα Καλυφτάκη. Σε ισχύ από χθες το βράδυ η απαγόρευση κυκλοφορίας των μεγάλων φορτηγών σε εθνική αλλά και στην Αττική Οδό.

ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – Ιπποκράτειος Πολιτεία
ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – Ιπποκράτειος Πολιτεία

Χιόνια στην Αθήνα – Σε ποιες περιοχές

Λίγα λεπτά πριν τις 16:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, χιονίζει σε Βριλήσσια, Χολαργό, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Μαλακάσα, Τατόι, Ωρωπό, ενώ χιονόνερο ρίχνει στον Ασπρόπυργο, το Πέραμα, την Ελευσίνα, και τα Άνω Λιόσια και στα περισσότερα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια.

Στο παρακάτω βίντεο, χιόνια στην Ηλιούπολη:

 

Στη φωτογραφία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας ο μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος, καταγράφεται «το μέγιστο στροβιλισμού που κινούμενο νότια νοτιοανατολικά προκαλεί χιονοπτώσεις κυρίως στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τις κεντρικές περιοχές Στερεάς και Πελοποννήσου αλλά και η μεταφορά ψυχρότερων αερίων μαζών στο βόρειο Αιγαίο που θα ενεργοποιήσουν το Aegean Snow Effect, με αποτέλεσμα την εκδήλωση χιονιού και ίσως χιονοκαταιγίδων».

Στο παρακάτω βίντεο, χιόνια στα Λιόσια:

Λόγω της χιονόπτωσης, κλειστές είναι η οδός Αναστάσεως, από το ύψος του κοιμητηρίου Παπάγου, προς Υμηττό, η Λεωφόρος Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μακρής.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
2'
0 - 0
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
7'
49 - 44
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
8'
25 - 24
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;