Πανελλήνιες 2022: Σε ποια μαθήματα θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
Πανελλήνιες 2022: Οι μαθητές/τριες της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και οι απόφοιτοι-υποψήφιοι/ε που θα συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα εξεταστούν σε τέσσερα (4) μαθήματα και θα είναι υποψήφιοι/ες για ένα (1) Επιστημονικό Πεδίο ανάλογα με την Ομάδα Προσανατολισμού στην οποία ανήκουν.

Στις αρχές Ιουνίου, όπως συνέβαινε και προ πανδημίας, αναμένεται να ξεκινήσουν φέτος οι Πανελλήνιες 2022 και άρα, νωρίτερα αναμένουμε για φέτος και την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, οι φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα επιστρέψουν στην «κανονικότητα» που επικρατούσε προ COVID.

Πανελλήνιες 2022: Σε ποια μαθήματα θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

Οι μαθητές/τριες της τελευταίας τάξης Γενικού Λυκείου και οι απόφοιτοι-υποψήφιοι/ες, οι οποίοι/ες θα συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες 2022, θα εξεταστούν σε τέσσερα (4) μαθήματα και θα είναι υποψήφιοι/ες για ένα (1) μόνο συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο ανάλογα με την Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο/η υποψήφιος/α.

Οι μαθητές/τριες εξετάζονται υποχρεωτικά στα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού που ήδη έχουν επιλέξει και παρακολουθούν, ενώ οι απόφοιτοι μπορούν να επιλέξουν να εξεταστούν στα μαθήματα οποιασδήποτε Ομάδας Προσανατολισμού.

Πιο συγκεκριμένα:

Ι. Ομάδα Προσανατολισμού ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Οι υποψήφιοι/ες της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, έχουν πρόσβαση στις Σχολές και τα Τμήματα του 1ου Επιστημονικού Πεδίου: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές επιστήμες και τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται υποχρεωτικά είναι τα εξής τέσσερα (4):

1. Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γενικής Παιδείας

2. Αρχαία Ελληνικά Ομάδας Προσανατολισμού

3. Ιστορία Ομάδας Προσανατολισμού

4. Λατινικά Ομάδας Προσανατολισμού

II. Ομάδα Προσανατολισμού ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ και ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Οι υποψήφιοι/ες της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας, μπορούν να έχουν πρόσβαση στις Σχολές και τα Τμήματα είτε του 2ου Επιστημονικού Πεδίου είτε του 3ου Επιστημονικού Πεδίου.

Οι υποψήφιοι για το 2ο Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές επιστήμες εξετάζονται υποχρεωτικά στα εξής τέσσερα (4) μαθήματα:

1. Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γενικής Παιδείας

2. Φυσική Ομάδας Προσανατολισμού

3. Χημεία Ομάδας Προσανατολισμού

4. Μαθηματικά Ομάδας Προσανατολισμού

Οι υποψήφιοι/ες για το 3ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής εξετάζονται υποχρεωτικά στα εξής τέσσερα (4) μαθήματα:

1. Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γενικής Παιδείας

2. Φυσική Ομάδας Προσανατολισμού

3. Χημεία Ομάδας Προσανατολισμού

4. Βιολογία Ομάδας Προσανατολισμού

IΙΙ. Ομάδα Προσανατολισμού ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Oι υποψήφιοι/ες της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, έχουν πρόσβαση στις Σχολές και τα Τμήματα του 4ου Επιστημονικού Πεδίου: Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής και τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται υποχρεωτικά είναι τα εξής τέσσερα (4):

1. Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γενικής Παιδείας

2. Μαθηματικά Ομάδας Προσανατολισμού

3. Πληροφορική Ομάδας Προσανατολισμού

4. Οικονομία Ομάδας Προσανατολισμού

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 6 
 0 
 0 
 1