Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Ένα βίντεο για τις γυναικοκτονίες στη χώρα μας από μαθητές του 2ου Πρότυπου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - «Λευκός Πύργος»
Ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην έμφυλη βία έστειλαν μαθητές και μαθήτριες του 2ου Πρότυπου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - «Λευκός Πύργος» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 2022.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 2022 μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης – «Λευκός Πύργος» σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Αγνή Πλιάκα κυκλοφόρησαν ένα βίντεο με τίτλο «17», όσες ήταν δηλαδή και οι γυναικοκτονίες στη χώρα μας το 2021, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για το ζήτημα της έμφυλης βίας.

Στο βίντεο παρουσιάζονται μαθήτριες ως θύματα έμφυλης βίας και αναφέρουν λόγους για τους οποίους κατά καιρούς έχουν δολοφονηθεί γυναίκες στη χώρα μας από συντρόφους τους, ενώ στο τέλος του βίντεο ένας μαθητής παρουσιάζεται ως θύτης και ακούμε λόγους που έχουν επικαλεστεί θύτες που δολοφόνησαν τις συντρόφους τους.

Το βίντεο στέλνει που στέλνει ένα ένα ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας αναφέρει πως οι γυναικοκτονίες κατά το  2021 στη χώρα μας ήταν 17, ενώ σήμερα ο αριθμός των γυναικοκτονιών ανέρχεται στις 19. Μάλιστα, το βίντεο κλείνει με το ηχηρό μήνυμα «Δίνουμε τέλος στην έμφυλη βία», αλλά και την παραπομπή στο πρώτο και το τρίτο άρθρο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σκηνοθεσία: Καλλίνος Στράτος:

Συμμετείχαν: Γεωργία Ζωίδη, Φαίη Θεσσαλονικέως, Ελεάννα Κοντοπούλου, Δανάη Κυρβέη, Χρύσα Μουλά, Σταματία Υφαντίδου, Νικόλας Καναρίδης

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;