Η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να μετακομίσει από το Μπάκιγχαμ στο κάστρο Ουίνδσορ
Η βασίλισσα Ελισάβετ ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το Μπάκιγχαμ και τη μόνιμη κατοικία της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ετοιμάζεται να κάνει μία… μεγάλη αλλαγή στη ζωή και την καθημερινότητά της. Η βασίλισσα της Αγγλίας, όπως αναφέρει το Times, δε θα ζήσει ποτέ ξανά στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, αλλά το κάστρο Ουίνδσορ θα γίνει η μόνιμη και επίσημη κατοικία της.

Η 95χρονη μονάρχης έχει ζήσει στο Μπάκιγχαμ το μεγαλύτερο μέρος των 70 χρόνων που μετρά στον θρόνο της Αγγλίας. Φαίνεται, όμως, πως πλέον προτιμά τη ζωή στο κάστρο Ουίνδσορ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας. Με το ξέσπασμα, όμως, της πανδημίας, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει περάσει στο Ουίνδσορ τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς είχε φύγει από το Λονδίνο για να απομονωθεί.

Το κάστρο Ουίνδσορ ήταν η κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ για τα σαββατοκύριακα, ενώ έμενε εκεί το Πάσχα και την εβδομάδα των ιπποδρομιών του Άσκοτ, τον Ιούνιο.

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη είναι στο Μπάκιγχαμ το δεκαετές πλάνο ανακαίνισης και παρότι η μονάρχης είχε σχεδιάσει να μεταφερθεί από τα ιδιωτικά διαμερίσματά της σε άλλα δωμάτια του παλατιού, τώρα φαίνεται πως άλλαξε γνώμη. Μία βασιλική πηγή δηλώνει στους Times:

«Η ανακαίνιση δεν θα τελειώσει πριν από το 2027. ενώ συνεχίζεται, στην πραγματικότητα δεν είναι ένα μέρος για να μένεις μακροπρόθεσμα.»

Επιπλέον, εκτιμάται ότι η μονάρχης δεν έχει μείνει στο Μπάκιγχαμ από τον Μάρτιο του 2020. Κάτι που πάει κόντρα σε όσα έχει κάνει μέχρι τώρα η μονάρχης.

Στο παρελθόν η βασίλισσα Ελισάβετ ένιωθε ότι η εκτέλεση των καθηκόντων της από το Μπάκιγχαμ βοηθούσε και είχε συμβολική σημασία. Τώρα, όμως, φαίνεται να υιοθετεί μια προσέγγιση εργασίας από το Ουίνδσορ. Από εκεί θα εκτελεί τα καθήκοντά της κατά κύριο λόγο, για να μειώσει και τις μετακινήσεις.

Αναμένεται, όμως, να επιστρέφει στο Λονδίνο περιστασιακά στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της. Όπως επεσήμανε ο συγγραφέας Χούγκο Βίκερς, που γνωρίζει τη βασίλισσα:

«Το Ουίνδσορ είναι ένα μέρος που λατρεύει. Έχει αναμνήσεις εκεί με τον πρίγκιπα Φίλιππο, τα πόνι της και την οικογένειά της κοντά. Είναι λογικό.»

Διάβασε επιπλέον:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;