Πότε οι ανακοινώσεις για το έκτακτο «Δώρο Πάσχα»
Όλες οι νεότερες πληροφορίες για το έκτακτο επίδομα πριν το Πάσχα που εξετάζει να δώσει η κυβέρνηση.

Με το βλέμμα όλου του πλανήτη να στρέφεται προς την Ουκρανία, όπου είναι σε εξέλιξη η ρωσική εισβολή και οι καθημερινές πλέον εχθροπραξίες ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι πρώτες συνέπειες του πολέμου έχουν ήδη φανεί, με την τιμή του ρεύματος να έχει αυξηθεί μέσα σε 24 ώρες, πάνω από το 30%.

Επομένως, φαίνεται να καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για την παροχή κοινωνικού μερίσματος ως έκτακτο «Δώρο Πάσχα», όπως έχει γνωστοποιηθεί κατά τις προηγούμενες εβδομάδες.

Το έκτακτο επίδομα Πάσχα 2022 είναι ακόμα στον «αέρα», ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις σύντομα.

Ειδικότερα, σήμερα, Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ρωτήθηκε για το αν τελικά θα δοθεί και απάντησε ότι ανακοινώσεις θα γίνουν «σύντομα και γρήγορα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου στον ΣΚΑΪ:

«Αναζητούμε αυτού του είδους τη στήριξη. Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος βρίσκεται σε μεγάλη ανησυχία, γιατί οι δυσκολίες είναι τεράστιος, μην κρυβόμαστε, και φαίνεται να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα, σύντομα και γρήγορα θα είμαστε έτοιμοι να πούμε συγκεκριμένα πράγματα.»

Σύμφωνα πάντως με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο σχεδιασμός είναι να δοθεί μια οικονομική βοήθεια που θα φτάνει έως και τα 300 ευρώ σε μία σειρά από ευάλωτες ομάδες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις συνέπειες της πρωτοφανούς κύματος ακρίβειας.

Δικαιούχοι & κριτήρια για το έκτακτο «επίδομα Πάσχα»

Ο σχεδιασμός ήταν να υπάρξει ένα έκτακτο επίδομα για το Πάσχα 2022 σε ορισμένα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα.

Οι πληροφορίες έλεγαν ότι δικαιούχοι θα ήταν όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα από 5.500 ευρώ έως 7.500 ευρώ. Δηλαδή όσοι ζουν με ελάχιστα χρήματα το μήνα (500 ευρώ περίπου).

Όλα τα σενάρια για δικαιούχους και ποσά ΕΔΩ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μία πηγή εισοδήματος και προτεραιότητα θα έχουν οι συνταξιούχοι, όσοι παίρνουν προνοιακά επιδόματα και χαμηλούς μισθούς.

Από το κοινωνικό μέρισμα, όμως, αυτή τη φορά θα αποκλείονται ακόμη περισσότερα νοικοκυριά, εξαιτίας περιουσιακών στοιχείων.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, το εν λόγω επίδομα είναι «στον αέρα» και κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει αν τελικά θα πληρωθεί, πότε και σε ποιους.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 3 
 1 
  
 2