Έκτακτο «Δώρο Πάσχα»: Κριτήρια και δικαιούχοι για τα 300 ευρώ
Πότε θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το έκτακτο «Δώρο Πάσχα» και τη διανομή του σε δικαιούχους.

Με βάση το πλάνο για το έκτακτο βοήθημα των Χριστουγέννων του 2021, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει ένα νέο έκτακτο επίδομα σε οικονομικά ευάλωτους ως δώρο Πάσχα για το 2022, την ίδια στιγμή που η ακρίβεια έχει «γονατίσει» τα νοικοκυριά.

Eιδικότερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναζητά τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο προκειμένου να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του επιδόματος προς τα ευάλωτα νοικοκυριά. Πρόθεση είναι ο αριθμός των δικαιούχων να προσεγγίσει το 1.000.000, με το μηχανισμό επιλογής να διαλέγει με απόλυτη στόχευση όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στους δικαιούχους αναμένεται να ενταχθούν οι μακροχρόνια άνεργοι και τα άτομα με αναπηρία, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το αν θα λάβουν το επίδομα και οι χαμηλόμισθοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι.

Στόχος είναι το επίδομα να πιστωθεί μόνο σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη, γεγονός που σημαίνει ότι στην επιλογή θα πρέπει να συνυπολογιστούν αρκετοί παράγοντες. Τα δεδομένα αυτά καθιστούν και επισφαλή κάθε πρόβλεψη για το τελικό αποτέλεσμα.

Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι το επίδομα θα δοθεί ενόψει Πάσχα σε οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά, όπως χαμηλοσυνταξιούχους, μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (πρώην ΚΕΑ).

Το ύψος του ποσού κυμαίνεται από τα 250 έως τα 300 ευρώ.

Ωστόσο, φαίνεται πως η ουκρανική κρίση φέρνει νέα δεδομένα για το κοινωνικό μέρισμα και η επιβολή του μέτρου γίνεται επιτακτική.

Όπως αναφέρουν πηγές, το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει ένα ειδικό αλγόριθμο, σύμφωνα με τον οποίο θα γίνει η επιλογή των δικαιούχων.

Τι θα συνυπολογίσει το Υπουργείο Οικονομικών

  • Χαμηλό ή και μεσαίο εισόδημα
  • Είδος του εισοδήματος
  • Μία και μοναδική πηγή εισοδήματος
  • Σύνθεση νοικοκυριού

Οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις 4 Μαρτίου 2022, όταν και θα υπάρχει επίσημη εικόνα για το ρυθμό ανάκαμψης της οικονομίας το 2021 και την πορεία των εσόδων τον Φεβρουάριο.

Αυτό σημαίνει ότι στο τραπέζι παραμένουν πολλά σενάρια τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε παράμετρο.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
0 - 0
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
0 - 0
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 7 
 2 
 3 
 3