ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα απάτη για υποκλοπή προσωπικών στοιχείων και τραπεζικών κωδικών
Οι απατεώνες υποδύονται εκπροσώπους της τράπεζας Alpha - Τα υποψήφια θύματα καλούνται να ΜΗΝ απαντήσουν στο e-mail.

Τα Ελληνικά Hoaxes προειδοποιούν το κοινό για μία νέα απάτη μέσω phising που στοχεύει στην υποκλοπή σημαντικών προσωπικών στοιχείων και τραπεζικών κωδικών.

Tα υποψήφια θύματα καλούνται να μην απαντήσουν στο e-mail, όπου οι απατεώνες υποδύονται εκπροσώπους της τράπεζας Alpha Bank.

Ακόμη μία προσπάθεια υποκλοπής σημαντικών προσωπικών στοιχείων και τραπεζικών κωδικών με την μέθοδο “phishing”. Αυτήν τη φορά οι απατεώνες υποδύονται πως είναι από την τράπεζα Alpha.

Στα υποψήφια θύματα αποστέλλεται το παρακάτω παραπλανητικό email:

“Χαίρετε,
Έχετε ένα νέο μήνυμα στον λογαριασμό MyAlpha Web σχετικά με την ενημέρωση των ζητούμενων στοιχείων.
Πρέπει να ολοκληρώσετε την ενημέρωση πριν από τις 01/03/2022.
Ελέγξτε κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:”

Η πιο διαδεδομένη μέθοδος κλοπής ταυτότητας (identity theft) είναι το “phishing”. Ο δράστης εμφανίζεται ως ένα φαινομενικά έμπιστο πρόσωπο, ή κάποια τράπεζα, ή υπηρεσία και προσπαθεί να παραπλανήσει το θύμα προκειμένου να αποσπάσει προσωπικά στοιχεία ή κωδικούς. Ως “phishing” χαρακτηρίζεται η αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mails) που σκοπό την κλοπή εμπιστευτικών στοιχείων που ανήκουν στον παραλήπτη του ηλεκτρονικού μηνύματος. Τα ηλεκτρονικά αυτά μηνύματα ζητούν από τον παραλήπτη με διάφορες δικαιολογίες και προφάσεις την αποκάλυψη ευαίσθητων δεδομένων, π.χ. τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού του, τον προσωπικό αριθμό αναγνώρισης (PIN) κτλ. Αν ο ανυποψίαστος παραλήπτης αποκαλύψει τις πληροφορίες αυτές, οι δράστες (“Phishers”) “εισβάλλουν” στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς του και μπορεί να θα προβούν σε συναλλαγές ή να καταστρέψουν δεδομένα, ή να αποσπάσουν άλλες πληροφορίες για να τις χρησιμοποιήσουν σε άλλες παράνομες ενέργειες.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;