Πανελλήνιες 2022: Οι βάσεις εισαγωγής στις Πολυτεχνικές σχολές
Σε τι επίπεδα κινούνται οι βάσεις εισαγωγής στις Πολυτεχνικές σχολές; Σε ποιες παρατηρήθηκε άνοδος και σε ποιες «πτώση» σε σχέση με πέρσι;

Οι Πανελλήνιες 2021 έφεραν πολλές αλλαγές τόσο για τους εισακτέους καθώς 40.000 υποψήφιοι έμειναν εκτός ΑΕΙ (18.000 περισσότεροι από πέρσι) και δεκάδες Πανεπιστημιακά Τμήματα έμειναν με ελάχιστους πρωτοετείς φοιτητές. Η θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής έφερε πολλές αλλαγές με πολλά περιφερειακά ΑΕΙ να κινδυνεύουν να κλείσουν, όπως για παράδειγμα η Αρχιτεκτονική Ξάνθης. Αναμένουμε να δούμε τι θα ισχύσει για τις Πανελλήνιες 2022 και πώς θα κινηθεί τόσο η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σε διάφορα τμήματα, αλλά και οι βάσεις των σχολών αυτών.

Για να έχεις, όμως, έναν στόχο για τις Πανελλήνιες 2022, θα πρέπει να ξέρεις τα επίπεδα στα οποία κινούνται οι βάσεις εισαγωγής σε σχολές που σε ενδιαφέρουν. Έτσι, σου έχουμε φτιάξει μία λίστα με το πώς κινήθηκαν οι βάσεις στις Πολυτεχνικές Σχολές, σε ποιες υπήρξε πτώση των μορίων εισαγωγής και σε ποιες άνοδος.

Σε γενικότερα πλαίσιο, οι βάσεις στις Πολυτεχνικές Σχολές κινήθηκαν ανοδικά. Μάλιστα, μόνο σε 4 Τμήματα σε όλη την χώρα υπήρξε μείωση των βάσεων σε σχέση τις περσινές βάσεις εισαγωγής. Σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα, οι βάσεις έδειξαν μία ανοδική τάση με αποκορύφωμα την Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων στην Κοζάνη η οποία είχε άνοδο πάνω από 8.000 μόρια.

Σε ό,τι αφορά το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο οι βάσεις παρέμειναν σταθερές παρουσιάζοντας μικρή άνοδο. Η άνοδος αυτή δε ξεπέρασε σε καμία Σχολή τα 1.500 μόρια. Από την άλλη, υπήρξε μικρή μείωση της τάξης των 229 μορίων, στη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του ΕΜΠ.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι Πολυτεχνικές Σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όλα τα τμήματα παρουσίασαν μικρή άνοδο που σε καμία δεν ξεπέρασε τα 750 μόρια. Από την άλλη, η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ σημείωσε μικρή πτώση της τάξης των 513 μορίων.

Σε αντίθεση, το Πολυτεχνείο Κρήτης είδε τις βάσεις από δύο τμήματά του να σημειώνουν μεγάλη άνοδο. Πιο συγκεκριμένα, η Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων παρουσίασε μεγάλη αύξηση κατά 6.488 μόρια, ενώ η Σχολή Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος αυξήθηκε κατά 4.429 μόρια. Στα υπόλοιπα τμήματα υπήρξε μία πιο σταθερή άνοδος που δε ξεπέρασε τα 1.400 μόρια.

Τέλος, το Πανεπιστήμιο Πατρών είδε το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Αγρίνιο να φτάνει τα 10.074 μόρια, καταγράφοντας άνοδο 6.599 μορίων σε σχέση με τις περσινές βάσεις.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;